• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bramerc: Cilj saradnje i dalje hapšenje Mladića i Hadžića

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je, u razgovoru sa Rasimim Ljajićem, da je cilj saradnje hapšenje Mladića i Karadžića.

 Bramerc: Cilj saradnje i dalje hapšenje Mladića i Hadžića Izvor: MONDO

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izrazio je u sredu u Beogradu realni i pažljivi optimizam da će potraga za preostalom dvojicom haških optuženika, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićrm, biti uspešna.

Ključni cilj naše pune saradnje je hapšenje Mladića i Hadžića, rekao je Bramerca na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasimom Ljajićem.

Glavni haški tužilac je izrazio uverenje da će nova Vlada Srbije pružiti svu neophodnu političku i logističku podršku za ispunjavanje preostalih pitanja saradnje Srbije sa Tribunalom.

Ljajić je izrazio očekivanje da će Saveta ministara EU, koji zaseda 15. septembra, na adekvatan način vrednovati ono što je Srbija do sada učinila u saradnji sa Tribunalom.

"Svesni smo preostalih obaveza i učinićemo sve da preostali haški optuženici budu locirani, uhapšeni i izručeni Tribunalu", rekao je Ljajić.

Bramerc koji je u sredu doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, govorio je novinarima posle sastanka sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, članovima tima za sprovođenje Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških optuženika i Ljajićem.

Bramerc je u razgovoru sa Vukčevićem, kako je rekao, izrazio "punu podršku i priznanje za rad koji obavljaju on i njegov tim".

"Iskoristio sam priliku da im još jednom zahvalim na značajnim dostignućima, uspesima koji su ostvareni prilikom hapšenja Stojana Župljanina i Radovana Karadžića", rekao je tužilac.

Na tom sastanku, kako je rekao Bramerc, obavešten je o "prošlim operacijama, tekućim operacijama i budućim planovima".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE