• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorović: Siguran sam u isključenje Nikolića iz SRS

Dragan Todorović je izjavio da je siguran da će svi članovi Centralne otadžbinske uprave glasati za isključenje Nikolića iz SRS-a.

 Todorović: Siguran sam u isključenje Nikolića iz SRS Izvor: MONDO

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je u sredu uveče da je siguran da će svi članovi Centralne otadžbinske uprave, koja će u petak raspravljati o disciplinskoj odgovornosti Tomislava Nikolića i poslanika koji su prešli u klub "Napred Srbijo", glasati za njihovo isključenje iz stranke.

"Siguran sam da će većina članova glasati u skladu sa politikom stranke i da će, u skladu sa predlogom, oni koji su izneverili SRS imati zaslužan odgovor, a to je isključenje", rekao je Todorović.

On je kazao da će na sednicu Centralne otadžbinske uprave biti pozvani svi članovi tog tela.

Gostujući na RTS-u, na pitanje da li su u odborima SRS već počela isključenja onih koji su na strani Nikolića, Todorović je rekao da se "možda u nekim odborima, zbog izraženih emocija i nezadovoljstva, krenulo tim putem koji nije u skladu sa statutom stranke".

Poptredsednik SRS je rekao da nije moguće sazvati vanredni kongres SRS, što zahteva Nikolić, jer statut stranke ne predviđa takvu mogućnost.

On je objasnio da statut precizno definiše kada se saziva kongres i da je to u slučaju zahteva jedne petine opštinskih odbora, jednog izvršnog odbora ili na zahtev predsednika stranke.

Na pitanje da objasni šta je koren sukoba u SRS, Todorović je kazao da je Nikolić bez odluke predsedničkog kolegijuma izašao u javnost sa tvrdnjom da će radikali podržati zakon o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju(SSP) sa EU.

Prema njegovim rečima, zakon je jedno i amandman radikala na taj zakon je "odličan", ali je SSP drugo.

Todorović je naveo da je SSP bilo nemoguće promeniti jer je on već bio parafiran, ali da je amandman stavljen u sam sporazum njegovo ratifikovanje "ne bi bio nikakav problem".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE