• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić osniva novu stranku

Tomislav Nikolić najavio formiranje stranke. Tvrdida mu je Aleksandar Vučić rekao da neće ostati u stranci koju vode Todorović i Radeta.

 Nikolić osniva novu stranku Izvor: MONDO

Predsednik novoformirane poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izjavio je da će najverovatnije formirati sopstvenu stranku i dodao da mu je Aleksandar Vučić rekao da neće ostati u stranci koju vode Dragan Todorović i Vjerica Radeta.

Nikolić je, u izjavi za "Blic", kako prenosi agencija Tanjug, rekao da ne veruje da će pridobiti većinu članova Centralne otadžbinske uprave na sednici u petak, jer su mnogi poslanici potpisali blanko ostavke, a mnoge njegove pristalice biće sprečene da prisustvuju zasedanju.

Nikolić je naglasio da mu je generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić potvrdio da "nikad neće biti u stranci koju vode Dragan Todorović i Vjerica Radeta".

Bivši zamenik predsednika SRS, međutim, nije kazao zašto se Vučić toliko dugo premišlja da li da stane uz njega.

List navodi spekulacije da je razlog njihov predizborni sukob, kada mu je Nikolić zamerao da je previše upregao stranku da bi osvojio izbore u gradu, i dodaje da u ostatku SRS očekuju da će se o tome Vučić izjasniti u na sastanku Centralne otadžbinske uprave kada se vrati iz inostranstva.

Nikolić je rekao da je sve manje razloga zbog kojih bi se zadržao u dosadašnjoj stranci.

"Ja hoću da budem u stranci u kojoj su moji prijatelji i koji žele da modernizuju stranku. Znam da ima mnogo odbora koji su na mojoj strani, ali oni im u petak neće dozvoliti da zasedaju. Svim odborima uputili su zahtev da odgovore da li podržavaju Šešelja, a ne sa pitanjem da li je Toma Nikolić izdajnik", kazao je on.

Nikolić smatra da "time praktično izbegavaju odgovor na pravo pitanje. Plasiraju laži o meni, čak pričaju da sam Šešeljevu porodicu ostavio na cedilu da gladuju".

"Blic" saznaje da će sastanak Centralne otadžbinske uprave u petak biti održan u jednoj od najpoznatijih banja u Srbiji, a ne, kako se očekivalo, u centrali stranke u zemunskom Magistratu, prenosi Tanjug.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE