• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Srbija nastavlja saradnju sa Tribunalom

Premijer Mirko Cvetković istakao je tokom sastanka sa Seržom Bramercom da će Srbija nastaviti da sarađuje sa Tribunalom.

 Cvetković: Srbija nastavlja saradnju sa Tribunalom Izvor: MONDO

Premijer Srbije Mirko Cvetković istakao je tokom sastanka sa glavnim tužiocem haškog Tribunala Seržom Bramercom da će Srbija nastaviti da sarađuje sa Tribunalom.

On je podsetio da je od ukupno 46 optuženih, Srbija izručila tom sudu 44, piše u saopštenju iz kabineta predsednika vlade.

"Predsednik Vlade izrazio je nadu da će sve te činjenice Tužilaštvo imati u vidu kada bude sastavljalo sledeći izveštaj o saradnji", piše u saopštenju.

Bramerc je tokom razgovora sa Cvetkovićem pozdravio hapšenje Radovana Karadžića i istakao da je to veliki napredak u saradnji Srbije i Haškog tribunala.

"Pažljivo sam optimističan u pogledu dalje saradnje sa Haškim tribunalom i očekujem da će se i preostala dva optuženika Ratko Mladić i Goran Hadžić uskoro naći u Hagu", naveo je Bramerc.

Cvetković je pozdravio to što je Tužilastvo tribunala uložilo žalbu na presudu u slučaju Ramuša Haradinaja i rekao da očekuje da će Tužilaštvo srpskom pravosuđu pružiti svu potrebnu pomoć u sprovođenju istrage u slučaju trgovine ljudskim organima kidnapovanih lica sa Kosova i Metohije.

"Odlučno delovanje Tužilaštva na rešavanju ovih problema doprinelo bi jačanju ugleda Haškog tribunala u Srbiji, poručio je Cvetković.

Bramerc je u sredu razgovarao sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, članovima tima za sprovođenje Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških optuženika i šefom nacionalnog tima za saradnju sa Tribunalom Rasimom Ljajićem.

Bramerc će, kako se očekuje, obavestiti Brisel o poseti Beogradu nakon čega će Savet ministara EU, možda već u ponedeljak, razmotriti deblokiranje Privremenog trgovinskog sporazuma sa Srbijom.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE