• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Sarađivaću sa DSS i NS, ali ne i sa SRS

Tomislav Nikolić izjavio je da je poslanički klub "Napred, Srbijo!" spreman da nastavi saradnju sa DSS i NS i da ne vidi mogućnost saradnje sa SRS.

 Nikolić: Sarađivaću sa DSS i NS, ali ne i sa SRS Izvor: MONDO

Doskorašnji zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić izjavio je da je poslanički klub "Napred, Srbijo!", koji je osnovao u Skupštini Srbije, spreman da nastavi saradnju sa DSS i NS i da ne vidi mogućnost saradnje sa SRS.

"Mi smo spremni da nastavimo saradnju sa strankama narodno-patriotske orijentacije, kao što su Demokratska stranka Srbije bivšeg premijera Vojislava Koštunice i Nova Srbija Velimira Ilića. Mi smo opozicioni blok i u stanju smo da smenimo aktuelnu vlast zemlje. Ali ja ne vidim mogućnost da nastavim saradnju sa onima, sa kojima smo se sada razišli", rekao je Nikolić za ruski list "Vremja novostej".

Poslanici kluba "Napred Srbijo", prema njegovim rečima, spremni su da podrže svaki zakon koji podnese vlada, ali samo pod uslovom da budu prihvaćeni njihovi amadmani.

"U istoriji svake države dešavaju se trenuci kada vlast i opozicija treba da sarađuju. Međutim, dešavaju se i ekstremne situacije u kojima opozicija treba da podrži zakone koje podnose vlasti. U Srbiji je sada nastala takva situacija", ocenio je Nikolić.

On je naglasio da, po onom kako se sada ponaša SRS, ne prepoznaje stranku kakvu je lično godinama gradio.

"Ja verujem da bi SRS mogla zauzeti elastičnije pozicije i u perspektivi voditi Srbiju i na levo, i na desno - i na Istok, i na Zapad", rekao je Nikolić.

Govoreći o razlazu sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem, Nikolić je, pored ostalog, rekao: "Ja nisam krpa i ne nameravam da trpim poniženja".

Ispunjavajući nalog Šešelja, uzaludno sam uložio mnogo napora kako bih ubedio kolege iz SRS da u skupštini glasaju za ratifikaciju sporazuma sa Evropskom unijom, naveo je Nikolić.

"Šešelj mi je lično u telefonskom razgovoru iz Haga naložio da podržim dokument, ukoliko u njega bude unet amandman o Kosovu. Međutim, samo 15 minuta nakon što je stranka donela pozitivnu odluku, stigao je novi nalog od Šešelja da se glasa protiv", objasnio je Nikolić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE