• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča radikala u Nišu, isključenja u Beogradu

Rascep u najjačoj opozicionoj partiji u zemlji obeležen je novom tučom radikala, ovaj put u Nišu, i isključenjima iz stranke u Beogradu.

 Tuča radikala u Nišu, isključenja u Beogradu Izvor: MONDO

Grupa odana predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju sprečila je održavanje vanrednog sastanka Opštinskog odbora u niškoj opštini Pantelej, na kome je članstvo trebalo da se izjasni o podelama u vrhu stranke.

Kako je rekao predsednik tog odbora Slaviša Tasić, sastanak je prekinut u trenutku kada je grupa članova SRS iz drugih sredina ušla u salu i najpre verbalno, a zatim i fizički napala pojedine članove odbora.

Tasić je rekao da je intervenisala policija i "dvojica najekstremnijih su odvedeni u stanicu policije". "Želeli su da po svaku cenu spreče održavanje sastanka kako ne bismo zatražili održavanje vanrednog kongresa. Uslov za obavezno sazivanje kngresa je da se o tome pozitivno izjasni 20 odsto odbora u Srbiji", objasnio je Tasić.

U grupi koja je prekinula sastanak nalazio se i Nikola Savić, narodni poslanik SRS iz Niša. Savić je demantovao navode da je bilo fizičkog obračuna i da je sastanak na Panteleju sazvan suprotno dosadašnjoj praksi da se o takvim skupovima obaveštavaju viši organi stranke.

Savić je potvrdio da je došla policija, ali tek sat i po po okončanju, kako je rekao "samo verbalnog sukoba".

Ostavku na funkcije u SRS podneo je i predsednik Opštinskog odbora u najvećoj gradskoj opštini, Medijani, Darko Bulatović. "To je moj lični čin, jer se ne slažem sa politikom rukovodstva stranke prema Tomislavu Nikoliću", kazao je Bulatović. "Mislim da je Nikolić imao dobre namere da reformiše stranku i učini je jačom", ocenio je Bulatović, dodajući da "rukovodstvo stranke u ovom trenutku preduzima pogrešne korake".

SRS u Nišu je ranije saopštio da su narodni poslanici sa juga Srbije jedinstveni u podršci rukovodstvu stranke i Vojislavu Šešelju i da su svi ponovo potpisali blanko ostavke na poslaničku funkciju.

Ovo nije prva tuča članova SRS od kada je došlo do podele u stranci. Pesnicama su se prvi obračunali radikali u Kikindi.

Gradski odbor SRS istovremeno je u Beogradu isključio iz svog članstva Ljiljanu Miladinović i Borislava Pelevića zbog napuštanja poslaničke grupe SRS u Skupštini Srbije i davanja izjava u javnosti suprotnih politici SRS.

Kako se navodi u saopštenju tog odbora SRS, odluka je doneta jednoglasno.

Gradski odbor SRS u Beogradu je jednoglasno doneo odluku da se bezrezervno podrži politika SRS i njenog osnivača, ideologa i predsednika Vojislava Šešelja, koji je u Haškom tribunalu: "Pozivamo sve članove SRS da ne podležu prljavoj kampanji režimskih medija i da svojom glavom donesu odluku mogu li novopečeni miljenici samozvanih analitičara, Nataša Kandić, televizije B92 i sličnih doneti bilo šta dobro SRS u Srbiji."

"Srbija je večna dok su joj deca verna", dodaje se u saopštenju.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE