• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ligaši prave svoj poslanički klub

Aleksandra Jerkov najavila je za sredinu iduće sedmice izdvajanje posebnog poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine iz kluba ZES.

 Ligaši prave svoj poslanički klub Izvor: MONDO

Zamenik predsednika poslaničkog kluba "Za evopsku Srbiju" u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov najavila je za sredinu iduće sedmice izdvajanje posebnog poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine iz kluba ZES koga će voditi predsednik te stranke Nenad Čanak.

"Pet poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine će u toku sledeće nedelje osnovati poslanički klub, što je rezultat prethodnog dogovora i koalicionog sporazuma sa Demokratskom strankom, koji je to omogućio", rekla je Jerkov za Tanjug.

Ona je podsetila da koalicioni sporazum predviđa da se uz dogovor partnera Koalicije može formirati poslanički kub, a pošto LSV ima pet poslanika u republičkom parlamentu "ne vidi razlog zbog koga to ne bi uradili".

Na pitanje zašto ta posebna poslanička grupa nije formirana ranije, Jerkov je odgovorila da su poslanici LSV čekali da se vladajuća većina stabilizuje, kako "ne bi bili ti koji će izazivati potrese u proevropskom bloku".

Ona je podvukla da se ne radi ni o kakvom raskolu u klubu ZES, već da LSV ima drugačije prioritete u odnosu na druge stranke koje čine tu poslaničku grupu "a to je pre svega interes građana Vojvodine od kojih Liga neće da odstupa".

Jerkov je rekla da odluka o izdvajanju kluba neće uticati na podršku Vladi Srbije, naročito u vezi sa projektima koji vode evropeizaciji Srbije, ali će i ta podrška biti uskraćena uvek kada vlada bude činila, kako je rekla, nešto što je protivno interesima građana Vojvodine i Srbije.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE