• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su biznismeni plaćali radikalima u kampanji

Tomislav Nikolić izjavio je da su Milorad Mišković i Milan Beko finansirali jednu emisiju i jedno iznajmljivanje prevoza SRS u kampanji za izbore.

 Šta su biznismeni plaćali radikalima u kampanji Izvor: MONDO

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izjavio je da su vlasnik kompanije "Delta" Milorad Mišković i biznismen Milan Beko finansirali jednu emisiju i jedno iznajmljivanje prevoza Srpskoj radikalnoj stranci u kampanji za majske izbore.

Nikolić je gostujući u "Utisku nedelje" na B92 rekao da mu je lider radikala Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, naložio da traži novac za izbornu kampanju "na sve strane", a upitan da li to znači da je išao kod Miškovića i Beka, odgovorio je da to znači da se čuo sa desetak ljudi, a ne samo sa njima.

"To je Šešelj rekao na sastanku preko spikerfona i to znaju svi u stranci. Imali smo nekada razgovore telefonom samo on i ja i tada sam nešto radio po njegovom nalogu. Sad imam dilemu da bi možda mogao da me napadne da sam izmislio nešto što mi je on rekao. Na svu sreću za krupna i glavna pitanja i za pitanja koja su nas, čini mi se, potpuno razdovojila, ja imam zapisnike u stranci", rekao je Nikolić.

On je gostujući u emisiji dodao i da taj zapisnik kaže - "tražite novac na sve strane, nemojte da zaostajete u kampanji".

Mišković i Beko su SRS-u platili jednu emisiju na Televiziji B92 i jedan rentakar, rekao je Nikolić i dodao da su njih dvojica sve učinili da lider Demokratske stranke Boris Tadić pobedi i da formira republičku i vlast u Beogradu.

Upitan da li je to što su oni platili emisiju i jedan rentakar "bilo nedovoljno da bi Nikolić njima učinio da razbije SRS", šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" je odgovorio - "to sam onda učinio i za Peconija i za Miliju Babovića, trebalo je da mi da spisak bogatih ljudi, trebalo je da imam taj spisak i prihvatam da su svi učinili nešto za SRS".

"Nikada ni na koji način delovanjem SRS bogataši u Srbiji nisu ostvarivali profit, nikada nijednom bogatašu nismo omogućili da ostvari dodatni profit" ,rekao je Nikolić i dodao da ti finansijeri daju sredstva svim strankama.

"Od nas mogu da očekuju da im vratimo, a od nekih koji su na vlasti mogu da traže i u tome je razlika. Ja se tim ljudima čudim i tu emisiju što su nam platili", rekao je on i dodao da se sa Miškovićem i Bekom čuo jednom u kurtoaznom razgovoru posle izbora.

Šeselj je u pismu koje je pročitano na početku sednice Centralne otadžbinske uprave u petak, na kojoj su Nikolić i još 18 članova tog tela iskljuceni, naveo da je "sukob u SRS sukob između dveju ideologija - ideologije SRS i prozapadne ideologije koja je identična ideologiji DS, a koju određuju Brisel, Vašington, činovnici stranih ambasada i oligarsi Mišković i Beko".

Nikolić, nekadašnji zamenik predsednika SRS i bivši šef poslanika te stranke, rekao je da Šešelj nije želeo pobedu te stranke na izborima.

"Koliko bi još godina vladao Tadić da je SRS ostala kakva je bila. Hteo sam da vršim analizu rezultata, ali Šešelj nije dao. Tadić je mogao da spava mirno dok ga kunu, nariču, dok ne znaju kako da se bore protiv njega, dok on deluje pak kao jedini nekako normalan čovek na srpskoj političkoj sceni", rekao je Nikolić.

On je dodao da je njegovim isključenjem iz SRS i formiranjem novog poslaničkog kluba promenjena situacija na srpskoj političkoj sceni.

"Mi smo ovog časa zabrinuli Tadića. On sad mora da radi da bi pobeđivao, do sada je bilo dovoljno samo da postoji - glavni konkurent mu je bila SRS koja ne ume da kapitalizuje svoje rezultate rada i stranka koju predsednik dva tri dana pred izbore zaustavi nekom svojom izjavom", naveo je Nikolić.

On je naglasio da će njegova nova stranka u roku od godinu dana "ugroziti vlast".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE