• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haradinaj traži kancelariju za Albance na jugu Srbije

PRamuš Haradinaj zatražio je od Vlade Kosova da otvori kancelariju koja bi se bavila položajem Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

 Haradinaj traži kancelariju za Albance na jugu Srbije Izvor: MONDO

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramuš Haradinaj zatražio je od Vlade Kosova da pri kabinetu premijera otvori kancelariju koja bi se bavila položajem Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, javljaju danas prištinski mediji.

Haradinaj je, posle sastanka sa delegacijom političkih predstavnika Albanaca sa juga centralne Srbije, predvođene poslanikom u Skupštini Srbije Rizom Haljimijem, izjavio da bi trebalo da bude otvorena kancelarija koja bi se bavila "pitanjem Preševske doline".

“Mogućno je i ima logike da se ne ide sa ministarstvom, već jednom kancelarijom za Preševsku dolinu u okviru vlade, koja bi imala svoj budžet i stručnjake koji poznaju tamošnju situaciju. Bilo bi to u potpunoj saglasnosti sa ustavnim ovlašćenjima koje ima vlada i ne bi se došlo u sukob ni sa kakvim međunarodnim normama, pozivajući se na legitimno interesovanje za položaj Albanaca koji žive van granica Kosova", rekao je Haradinaj.

Mediji navode da je tokom jučerašnjeg sastanka Haradinaja sa predstavnicima tri opštine juga Srbije bilo reči o problemima nepriznavanja diploma Unmika u Srbiji i sprečavanju namera da bude ugašen signal TV Preševo - jedine televizija u ovom delu Srbije koja emituje program na albanskom.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE