• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Srbija napustila svečanu sednicu

Poslanici Nove Srbije napustili su svečanu sednicu parlamenta protestujući što nikom od predstavnika opozicije nije omogućeno da na njoj govori.

 Nova Srbija napustila svečanu sednicu   Izvor: MONDO

Poslanici Nove Srbije napustili su u ponedeljak svečanu sednicu parlamenta protestujući što nikom od predstavnika opozicije nije omogućeno da na njoj govori.

Zamenik šefa poslaničke grupe NS Miroslav Markićević rekao je za agenciju Beta da su poslanici te stranke došli "svečano obučeni na svečanu sednicu povodom Međunarodnog dana demokratije", ali da su napustili salu u znak protesta što niko od opozicije nije dobio priliku da govori.

"Kakva je to demokratija kada opozicija ne može da govori na sednici sazvanoj povodom Međunarodnog dana demokratije", rekao je Markićević.

Na sednici nisu bili ni poslanici DSS i poslaničke grupe Napred Srbijo koju predvodi Tomislav Nikolić.

Svečana sednica povodom obeležavanja Međunarodnog dana demokratije počela je u ponedeljak nešto posle 13 cacsova, a govorili su predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković i predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, a poslanicima se obratio i Dejvid Lens Klark, predstavnik UN u Srbiji.

Sednici su, pored narodnih poslanika, prisustvovali i drugi državni zvaničnici, članovi vlade, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, gradonačelnik Beograda, kao i drugi gosti iz javnog života

Predsednik parlamenta Slavica Đukić Dejanović zaključila je svečanu sednicu, na kojoj su govorili najviši zavničnici Srbije i gosti iz inostranstva.

Na kraju sednice poslanici Srpske radikalne stranke, koji su nosili crne majce sa likom Vojislava Šešelja, uzvikivali su: "Vratite nam Kosovo i Kosovo je Srbija".

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE