• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Beograda o statutu javnih preduzeća

Skupština grada Beograda usvojila je izmene i dopune statuta javnih preduzeća (JP) i službi čiji je osnivač grad Beograd.

 Skupština Beograda o statutu javnih preduzeća Izvor: MONDO

Izmenama tog statuta, koji je usvojen po skraćenom postupku odnosno glasanjem bez rasprave, definišu se uslovi po kojima se postavljaju direktori i brojevi članova upravnih odbora JP.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ranije je pozvao opoziciju u Beogradu da učestvuje i predloži svoje kandidate za upravne odbore preduzeća.

Odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS), Nove Srbije (NS) i Srpske radikalne stranke (SRS) saopštili su danas za skupštinskom govornicom da neće učestvovati u upravnim odborima, kao i da neće imati svoje kandidate na tim konkursima.

Odbornik Dš Nebojša Bakrec istakao je da koalicija DSS-NS ne prihvata ponudu da učestvuje u upravnim odborima, jer "treba da se zna ko je opozicija, a ko vlast".

"Hoćete da nas uvučete u te igre, pa posle kako da kritikujemo nešto u čemu učestvujemo. Da to prihvatimo nebi nas oprali ni Dunav ni Sava", naveo je Bakarec.

On je naveo i da se Dš protivi tome što će broj članova upravnih odbora izmenama statuta biti veći za 50 odsto i zatražio objašnjenje za tu odluku.

Đilas je pre početka današnje sednice, rekao novinarima u Skupštini grada da izmena statuta JP omogućava početak konkursa za direktore i da će oni biti raspisani "još koliko sutra".

On je izrazio očekivanje da će za deset dana biti poznati nekoliko kandidat, za neke od funkcija u javnim preduzećima.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE