• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić zabranio gumeni metak!

Odlukom ministra, policija više neće koristiti gumene metke u slučajevima razbijanja demonstracija ili nereda.

 Dačić zabranio gumeni metak! Izvor: MONDO

Ministar policije Srbije Ivica Dačić odlučio je da iz upotrebe bude izbačen gumeni metak i to posle nekoliko slučajeva povređivanja civila u prošlosti.

Odluka je doneta paralelno sa potezom direktora policije Milorada Veljovića da suspenduje i pokrene disciplinski postupak protiv šest policajaca zbog povrede službene dužnosti na mitingu radikala 29. jula u Beogradu.

Dačić i Veljović su te odluke doneli na osnovu prikupljenih podataka i raspoložive dokumentacije prilikom izrade izveštaja radne grupe za utvrdjivanje činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do povredjivanja gradjana i policijskih službenika 29. jula u Beogradu, prilikom održavanja javnog skupa u organizaciji Srpske radikalne stranke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju je istaknuto da je do sada podneto petnaest krivičnih prijava protiv lica za koje se osnovano sumnja da su izvršili napad na policijske službenike.

Ivica Dačić je odlučio da se iz Pravilnika o uslovima i načinu upotrebe sredstava prinude izbaci korišćenje gumenog metka.

Pre četiri godine uoči fudbalskog meča Partizan - Crvena zvezda (16. oktobar 2004. godine), tada 15-godišnjak Milan Vasić zadobio je teške povrede lica od gumenog metka koji je ispalio jedan policajac. Gumeni metak je Vasiću smrskao kosti vilice leve strane lica.


(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE