• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić osniva stranku 21. oktobra

Između posvađanih radikala u skupštinskoj sali biće tampon-zona postavljena od poslanika narodnjaka i liberala.

 Nikolić osniva stranku 21. oktobra Izvor: MONDO

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić najavio je u utorak da će 21. oktobra biti održana osnivačka skupština njegove stranke.

"Za 21. oktobar u 'Sava Centru' zakazali smo osnivačku skupštinu stranke, čije ime neće mnogo odstupati od imena poslaničke grupe", kazao je Nikolić novinarima u parlamentu.

Nikolić je rekao da će u sredu pozvati sve građane Srbije koji žele da budu osnivači nove partije da se pridruže i da će za to ostaviti rok od 10 do 15 dana.

On je naglasio da su već zakupljene prostorije za novu stranku od firme biznismena Đorđa Mitrovića "Micko agrar", koja se nalazi u Čika Ljubinoj 8 u Beogradu.

Nikolić je naveo da još nije zvanično rešen problem njihovih prostorija u Skupštini Srbije, ali da je sekretar parlamenta Veljko Odalović obećao da će im stvoriti uslove za rad.

On je naveo da će verovatno sedeti u poslednjim redovima na strani na kojoj sedi opozicija, a da će između njegove bivše stranke, Srpske radikalne stranke i poslanika "Napred Srbijo", sedeti Liberalno demokratska partija, Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija.

"Ne treba nama tampon-zona, ali ne valja ni da sedimo zajedno, jer oni stalno viču kada se mi pojavimo u sali. I treba da viču jer ko gubi ima pravo da se ljuti", rekao je Nikolić.

Zamoljen da prokomentariše jučerašnju izjavu Aleksandra Vučića da se na izvesno vreme povlači iz javnog života, Nikolić je rekao da je jedna trećina tog vremena već istekla.

On je dodao da sumnja da se Vučić više neće baviti politikom i da je uveren da će mu se pridružiti u formiranju nove stranke.

"Ubeđen sam da će jedan od osnivača nove stranke biti i Aleksandar Vučić. On će biti u politici i tu ne mogu da ga zamislim, a da nije sa mnom", rekao je Nikolić.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE