• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Završen tekst rezolucije u Kosovu

Oliver Ivanović je izjavio da je završen tekst Rezolucije o državnoj politici prema Kosovu i Metohiji.

 Ivanović: Završen tekst rezolucije u Kosovu Izvor: MONDO

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je u četvrtak da je završen tekst Rezolucije o državnoj politici prema Kosovu i Metohiji, koji bi mogao da pretrpi manje izmene u konsultacijama sa predstavnicima političkih partija u parlamentu Srbije.

Ivanović je Televiziji B92 rekao da bi taj tekst mogao da pretrpi manje izmene iz želje Ministarstva da Skupština jedinstveno podrži Rezoluciju.

On je objasnio da je reč o Rezoluciji koja je u modifikovanom, ili nešto drugačijem obliku, već bila pred parlamentom i više puta usvajana, ali da je "bitno da sada, po formiranju nove vlade, pokažemo i narodu i svetu da nema promene u kursu prema Kosovu i Metohiji".

Ističući da je "dobro da se donekle izrazi naša čvrstina da se Kosova nećemo odreći", on je dodao da je "normalno da ćemo metode koje ćemo koristiti, malo modifikovati prema nastaloj situaciji što znači da će to biti daleko konstruktivniji pristup, da nećemo politizovati pitanje Kosova i Metohije".

Ivanović je objasnio da konstruktivniji pristup "znači da ćemo nastojati da sačuvamo Srbe, a ne pokušavati da u pregovorima imamo takav čvrst stav koji nas onemogućava da postignemo bilo šta na prostoru Kosova i Metohije".

"Nastojaćemo da Srbimama i nealbancima koji su napustili institucije stvorimo uslove da mogu da se u njih vrate, a da istovremeno budu pod kapom UNMIK-a i po rezoluciji 1244, a ne da budu čvrsto vezani za Prištinu i nekakav Euleks, koji ova vlada i ova vlast neće priznati", najavio je Ivanović.

Ivanović je procenio da će svaka partija u parlamentu insistirati na nečemu i da povodom Rezolucije predstoje pregovori.

On je dodao i da ti pregovori "podrazumevaju da ćemo ubaciti ono što neće menjati suštinu Rezolucije, a istovremeno omogućiti da i, recimo, novoformirana stranka Tomislava Nikolića glasa za tu Rezoluciju, ili stranka Čede Jovanovića, koja je do sada imala dosta rigidan stav prema pitanju Kosova".

Inače, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović počeće danas konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije o usaglašavanju predloga Rezolucije o državnoj politici prema Kosovu i Metohiji.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE