• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umro jedan od Rokera s Moravu

Zvonko Milenković preminuo je u Beogradu, posle duge i teške bolesti.

 Umro jedan od Rokera s Moravu Izvor: MONDO

Rođen 1956. godine, Zvonko Milenković je bio u Rokerima od samog osnivanja krajem sedamdesetih. Zajedno sa Borisom Bizetićem, učestvovao je u kultnom "narodnjačkom" ismevanju jeftine zabave masa. Rokeri s Moravu su izdali 19 albuma, pre raspada grupe 1991. godine.

Članovi grupe uvek su nastupali u šumadijskim nošnjama, i predstavljali se duhovitim pseudonimima. Pored Milenkovića i Bizetića, grupu su činili Bane Anđelović i Branko Janković.

Dobitnici mnogih nagrada iz domena zabave, održali su više od dve hiljade koncerata širom nekadašnje Jugoslavije, i pevali širom planete.

Milenković je neko vreme bio na čelu izdavačke kuće "Jugodisk", a iz doba Rokera pamte se hitovi "Stojadinka ovce šiša", "Čorbast pasulj volem", "Tango javorka", kao i njegove solo pesme "Jasmina", "Samo ja znam" i druge.

Dok je Bizetić pisao pesme, Milenković je bio glavni vokal grupe. Glumio je i u televizijskim skečevima, a pojavio se i u filmovima "Tesna koža", u drugom i četvrtom nastavku.

Bizetić i Milenković ponovo su se okupili prošle godine, i objavili album "Projekat", na kojem su se u svom prepoznatljivom stilu podsmevali modernim problemima, kao što su SMS komunikacija, kladionice, silikoni...

"Teško mi je da se pomirim sa činjenicom da Zvonka više nema. Mi smo proveli zajedno vojničke dane, i kao deo estrade, obišli ceo svet. Srećom, ostali su audio i video zapisi, kao večan trag njegovog udela na našoj muzičkoj sceni", izjavio je Bizetić.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE