• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešelj u dogovoru sa Hagom razbio radikale?

Predsednik SRS postigao dogovor sa Hagom da namerno izazove raspad stranke, a da zauzvrat bude osuđen na 8 godina zatvora, tvrdi "Fokus".

 Šešelj u dogovoru sa Hagom razbio radikale? Izvor: MONDO

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj postigao je dogovor sa Haškim tribunalom da namerno izazove raspad svoje stranke, a da zauzvrat bude osuđen na osam godina zatvora.

Na taj način Šešelj bi odmah po izricanju kazne bio oslobođen pošto bi u tom slučaju već imao odslužene dve trećine kazne, tvrdi "Fokus" u izdanju za subotu.

Izvor lista iz SRS-a, koji je insistirao na anonimnosti, ističe da se Šešelj po izlasku sprema da gradi imidž mučenika, koji je osuđen i odležao kaznu, ali i kao jedinog srpskog lidera koji je pobedio Haški tribunal.

"Šešelj se u pripremi ovog plana svim silama trudio da odugovlači suđenje i da kompletan rok provede u istrazi u Hagu. Da je tako, govori i informacija da je Šešelj Tomislavu Nikoliću, prilikom prošlogodišnje posete, rekao: 'Tomo, udario si mi nož u leđa'", tvrdi izvor lista.

Ovo se, prema pisanju lista, dogodilo nakon što je Nikolić više puta izjavio u medijima kako je nepravedno da se toliko oteže sa suđenjem Šešelju, što je lider SRS-a definisao kao nož u leđa, jer se upravo pripremao za dogovor sa Haškim tribunalom, pa mu je odgovaralo otezanje sa suđenjem.

Kada je pao dogovor, kako tvrdi "Fokusov" izvor, Šešelj je iz Haga izdavao naredbe suprotne onima koje je Nikolić nameravao da sprovede.

"To je radio perfidno. Prvo bi se saglasio sa Nikolićem, a onda, kada bi ovaj izašao u javnost sa stavovima radikala o saradnji sa EU i slično, Šešelj bi svojim poslušnicima u stranci naredio da izađu sa suprotnim stavom i tako kompromituju Nikolića", navodi list.

Izvor "Fokusa" konstatuje da je na kraju Šešeljev plan i uspeo, pa je cepanje stranke nazvao ideološkim razlazom sa Nikolićem, a ispalo je da vojvoda broji dane kada će na dogovorenu slobodu.

Šešelj se nalazi u Hagu od 2003. godine, gde je dobrovoljno otišao nekoliko dana pre nego što će biti ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE