• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija stranke Tomislava Nikolića

Pristalice Tomislava Nikolića u Knez Mihailovoj ulici prikupljale potpise za osnivanje nove stranke.

 Promocija stranke Tomislava Nikolića Izvor: MONDO

Stranka koju će formirati Tomislav Nikolić biće moderna stranka desnice koja će se zalagati za očuvanje jedinstvenosti države, voditi nacionalnu politiku ali i težiti Evropskoj uniji, istakli su članovi poslaničke grupe "Napred Srbijo".

Poslanica Jorgovanka Tabaković rekla je novinarima u Knez Mihailovoj ulici, tokom akcije potpisivanje peticije za osnivanje nove stranke, da partija koju će voditi Nikolić treba da pomogne izgrađi "pristojne i normalne Srbije".

"U toj stranci ćemo se boriti da Srbija bude most između istoka i zapada, između Evropske unije sa jedne, i Rusije, Kine i Indije sa druge strane. Borićemo se za ideju odgovorne i ozbiljne, nacionalne politike koja podrazumeva očuvanje jedinstvenosti Srbije sa Kosovom i Metohijiom", naglasila je ona.

Tabaković je pozvala građane da im se pridruže i dodala da će sve što budu imali da kažu, reći na pristojan i odgovoran način.

Prema njenim rečima, mediji će biti obavešteni na vreme o nazivu stranke, o datumu održavanja osnivačke skupštine ali i o tome ko su osnivači stranke.

"Imamo nameru da trajemo dugo. Nema razloga za nestrpljenje", naglasila je ona.

Član poslaničke grupe "Napred Srbijo" Borislav Pelević kazao je da će nova stranka koju će predvoditi Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić biti moderna stranka desnice.

On je istakao da je siguran da će većina biračkog tela Srpske radikalne stranke preći kod njih i dodao da će to biti nacionalna stranka ali da će težiti i Evropskoj uniji i Kini, Indiji i Rusiji.

Pelević je naveo da je za sada oko 60 odsto opštinskih odbora SRS-a podržalo Nikolića i poručio odbornicima da nema potrebe da se plaše da će ostati bez mandata već samo na vreme treba da povuku blanko ostavke.

Poslanička grupa "Napred Srbijo" ima 19 poslanika u Skupštini Srbije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE