• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mustafa traži koordinacioni centar Kosova na jugu Srbije

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa zatražio je od kosovskih institucija da na jugu Srbije otvore svoj koordinacioni centar.

 Mustafa traži koordinacioni centar Kosova na jugu Srbije Izvor: MONDO

Ovaj centar bi bio nalik Koordinacionom centru Ministarstva za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, koj ije otvoren ove nedelje u Gračanici, nedaleko od Prištine.

Kako su preneli prištinski mediji, Mustafa je to zatražio na sastanku sa liderom Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ramušom Haradinajem. Mustafa, koji je predsednik Demokratske partije Albanaca u Preševu, sa Haradinajem je u Prištini potpisao memorandum o saradnji dve stranke.

Gradonačelnik Preševa je kazao da Albanci u "Preševskoj dolini" (jugu Srbije) imaju "mnogo problema i da sada, više nego ikada" imaju potrebu za podrškom sa Kosova.

"Otvaranje Koordinacionog centra vlade Kosova je veoma potrebno. Albanci Preševske doline imaju potrebu ne samo za saradnju sa političkim partijama, nego i sa institucijama Kosova", kazao je Mustafa.

Lider opozicione AZBK Haradinaj je, izrazivši spremnost za većom saradnjom dve stranke, kritikovao atuelne vlasti na Kosovu, ocenivši da nisu ozbiljno shvatili inicijativu Srbije u Generalnoj skupštini UN da se od Međunarodnog suda pravde zatraži savetodavno mišljenje o zakonitosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

"Nije važno šta će proizaći iz zahteva Srbije, ali to pokazuje ko ima inicijativu. Umesto da sada mi budemo kandidat za članstvo u UN, tamo se vodi potpuno drugačija debata. Srpsku inicijativu je trebalo od početka uzeti veoma ozbiljno", rekao je Haradinaj.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE