• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harland: UNMIK ostaje u srpskim sredinama

Zamenik šefa UNMIK-a izjavio je da će misija UN-a na Kosovu biti umanjena za oko 70 procenata, ali da će ostati u oblastima nastanjenim Srbima.

 Harland: UNMIK ostaje u srpskim sredinama Izvor: MONDO

Zamenik šefa UNMIK-a Dejvid Harland izjavio je da će misija UN-a na Kosovu u naredna tri meseca procesom rekonfiguracije biti umanjena za oko 70 procenata, ali da će ostati veoma prisutna u oblastima nastanjenim Srbima.

"Trenutno imamo oko 4.000 službenika na Kosovu i većina njih je u policiji. Misija će u naredna tri meseca biti umanjena za otprilike 70 procenata", rekao je Harland.

Ističući da će, nakon umanjenja koje je deo procesa preoblikovanja Unmika, njihovo prisustvo "biti veoma malo u albanskim oblastima", on je dodao da će "biti veoma prisutni u oblastima nastanjenim Srbima, kako bi se izbegle praznine u pogledu bezbednosti".

Gostujući u programu mitrovičkog radija "Kontakt plus", Harland je naglasio da će i poslednjih 30 posto predstavnika Unmika moći da bude uklonjeno ukoliko predstavnici Euleksa postignu sporazum sa Srbijom o razmeštanju misije EU u oblastima nastanjenim Srbima i ukoliko to prihvati Savet bezbednosti UN-a.

On je naglasio da će jedan od osnovnih prioriteta misije UN-a na Kosovu biti ponovno uspostavljanje vladavine prava na severu pokrajine.

Za nas je veoma pozitivan znak to što su se predstavnici Srbije složili da se to uradi bez ustanovljenja paralelnim institucijama, dodao je Harland.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE