• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament Srpske: Bez riječi o referendumu

Nastavljena posebna sjednica Parlamenta Srpske na kojoj bi trebalo da budu usvojeni zaključci o ukupnim odnosima u BiH.

 Parlament Srpske: Bez riječi o referendumu Izvor: MONDO

Povodom političke situacije nastale nakon neovlašćenih govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića pred Generalnom skupštinom UN i Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope, poslanici bi trebalo da se izjasne o zaključcima, koje su trebalo da usaglase poslanički klubovi stranka nakon što je rasprave okončane u ponedjeljak, 13. oktobra.

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović novinarima je izjavio da se u zaključcima neće pominjati referendum. Kuzmanović je rekao da je referendum demokratski mehanizam koji se koristi svuda u svijetu, ističući da političko rukovodstvo svake zemlje treba da odluči "kada će upotrijebiti, a kada zloupotrijebiti referendum".

Kuzmanović, na čiju na inicijativu se posebna sjednica održava, prvog dana zasijedanja podnio je uvodno izlaganja, a poslanicima su se obratili i član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, premijer RS Milorad Dodik, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković i lider SDA Sulejman Tihić.

Po završteku posebne sjednice, parlamenta RS predvidjena je redovna sjednica na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana i Informacija o prijedlogu Ugovora između RS i austrijske kompanije "Štrabag" o koncesiji za izgradnju autoputeva u Srpskoj i Informacija o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u RS.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE