• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS nastavlja ulaganja u Srebrenicu

Vlada Republike Srpske (RS) uložila je prošle i ove godine više od 40 miliona KM u realizaciju različitih projekata za obnovu Srebrenice.

 Vlada RS nastavlja ulaganja u Srebrenicu Izvor: MONDO

U planu je i da izdvoji novac za uređenje industrijske zone u ovoj opštini, rekao je danas u Srebrenici savjetnik premijera RS Miladin Dragičević.

Dragičević je na sastanku načelnika opštine Srebrenica Abdurahmana Malkića sa svim donatorima i domaćih i međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija koje trenutno realizuju ili će uskoro započeti realizaciju projekata na području ove opštine najavio da Vlada RS namjerava da izdvoji novac i za razvojne programe i programe zapošljavanja ako budu zadovoljavali određene kriterijume.

Osim projekata iz oblasti kulture, informisanja, omladinskih aktivnosti, obnove infrastrukture, predstavnici nekoliko najznačajnijih donatora kao što su Vlada RS, holandska Ambasada, UNDP i drugi najavili su pružanje podrške otvaranju prerađivačkih kapaciteta i zapošljavanju radi jačanja ekonomije, razvoja ove opštine i stvaranja boljih uslova za život ovdašnjeg stanovništva.

Predstavnici donatora saopštili su koje projekte realizuju i šta namjeravaju da finansiraju u budućnosti, a predstavnici lokalne vlasti pozvali su na saradnju sve subjekte koji učestvuju u realizaciji projekata u opštini Srebrenica sa željom da im pruže pomoć i podršku i da uspostave koordinaciju u provođenju nekih projekata.

Koordinator holandske Ambasade za Srebrenicu Just van Etro istakao je da njegova zemlja, posredstvom UNDP-a i organizacije "Ker internešnel", kao i nekoliko lokalnih nevladinih organizacija, finansira mnoštvo projekata u ovoj opštini što će i dalje činiti, ali će u budućnosti prioritet biti ekonomski projekti za razvoj privrede i stvaranje boljih uslova života.

Osman Suljić koji je, prema nezvaničnim podacima lokalnih izbora, izabran za novog načelnika opštine Srebrenica pozvao je sve donatore i nosioce projektnih aktivnosti na saradnju radi efikasnijeg rada i koordinacije.

On je obećao podršku opštinske administracije u izboru, pripremi i realizaciji projekata ističući da lokalna vlast mora biti obaviještena o svim aktivnostima koje se vode na području ove zajednice.

Suljić je ocijenio da su u Srebernici dobri međuljudski i međunacionalni odnosi, da je ona stabilan prostor, siguran za život svih građana i da će ta politička stabilnost otvoriti vrata ekonomiji, privući investitore i stvoriti uslove za zapošljavanje mladih, razvoj i svrstavanje Srebrenice u red srednje razvijenih opština. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE