• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedorski davitelj i sebi presudio

Serijski ubica iz Prijedora objesio se banjalučkom zatvoru.

 Prijedorski davitelj i sebi presudio Izvor: MONDO

Rade Radinović (28) iz Prijedora, koji je priznao ubistva Gordane Milosavljević (32) iz Kozarske Dubice i Doris Bajilo (23) iz Prijedora, obesio se u subotu uveče u zatvorskoj ćeliji u KPZ "Tunjice" kod Banjaluke, potvrdio je nakon obdukcije dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ nakon obdukcije.

"Radinović se obesio tako što je pocijepao dio plahte sa kreveta i zakačio je za prozor u momentu dok su druga dva zatvorenika iz iste ćelije bila u redovnoj šetnji", rekao je Vranješ dodavši da spoljni pregled tijela ukazuje na povrede koje odgovaraju klasičnom samoubistvu.

Obdukciju tijela obavio je patolog Željko Karan.

Kako saznaju lokalni mediji Radinović je u ćeliji ostavio oproštajno pismo na tri lista papira u kojem je naveo i razloge zbog kojih se odlučio na ovaj korak.

Majka ubijene Doris Bajilo, Sonja, neutješna je, a na dan kada je davitelj izvršio samoubistvo obilježila je svojoj jedinici četrdesetodnevni pomen.

"Radinović je trebalo još da pati i ispašta jer meni ništa ne može da vrati moje dijete. Roditelji su morali da primjete da njihovom sinu treba pomoć ljekara i da se ponaša nenormalno. Nije lako ni njegovoj majci, ja to znam, ali moja Doris je bila mirna i povučena djevojka, nikom nikad nije naudila, a sahranila sam je sa 23 godine života", kroz suze govori za "EuroBlic" Sonja.

Sretko Subotić, otac ubijene Gordane Milosavljević, kaže da je ogorčen što su nakon obdukcije tijela njegove kćerke izjavili da je riječ o samoubistvu.

"Moju mjezimicu mi niko ne može vratiti, ali ne mogu da shvatim da patolog previdi modrice koje su bile jasne i vidljive na vratu i prsima mog djeteta. Odmah sam znao da je riječ o ubistvu, a osim toga dobro sam poznavao moju Gordanu i bio ubijeđen da nikada ne bi na sebe digla ruku ", kaže otac žrtve i dodaje da je Radinoviću samoubistvo mala kazna za zločine koje je počinio.

Roditelji Rada Radinovića nisu željeli ništa da komentarišu osim što su rekli da su za samoubistvo saznali od komšija koji su došli da im izjave saučešće nakon objavljene informacije u medijima. Radinovići su u to vrijeme u užem krugu prijatelja obilježavali treći rođendan Radinog sina.

Pomoćnik ministra pravde RS Boško Đukić izjavio je da je pokrenuta istraga o tom slučaju, te da sa detaljima neće izlaziti u javnost do okončanja postupka.

Rade Radinović bio je u pritvoru zbog sumnje za ubistva Doris Bajilo (23) iz Prijedora i Gordane Milosavljević (32) iz Kozarske Dubice, koja je tokom istrage priznao.
Doris Bajilo nestala je 7. septembra, a njeno tijelo je nađeno tri dana kasnije na periferiji prijedorskog naselja Pećani.

Druga žrtva prijedorskog monstruma je Gordana Milosavljević koja je iz svog stana u Kozarskoj/Bosanskoj Dubici nestala polovinom februara ove godine, a njeno tijelo pronađeno mjesec dana kasnije u rijeci Sani u selu Gornji Gaćani kod Prijedora.

Nakon priznanja Radinović je takođe, hladnokrvno, pokazao policiji mjesto gdje je udavio Gordanu.

Nestanak Gordane Milosavljević prijavljen je 15. februara ove godine, a tijelo nesrećne djevojke nađeno je 9. marta u reci Sani. Tokom istrage Radinović je priznao i taj zločin.

Otac ubijene Gordane Milosavljević Sreto Subotić najavio je da će pokrenuti sudski postupak zbog, kako tvrdi, pogrešne istrage koja je vođena u slučaju ubistva njegove ćerke.

"Prodaću ako treba kuću i kućište samo da bi se saznala konačna istina, jer sam ubijeđen da je taj Radinović radio za nekoga", kaže ogorčeni otac i dodaje da samo želi da istina izađe na vidjelo.

Nezvanično se saznaje da policija Radinovića tereti za još neka ubistva na području Prijedora. Navodno je ruku digao i na dvije starice.

Ovaj serijski ubica je prije nekoliko godina bio osumnjičen i za silovanje, ali je zbog nedostatka dokaza nakon nekoliko mjeseci, koje je odležao u zatvoru u Banjaluci, pušten.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE