• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjene u KPZ Banjaluka

Ministar pravde RS Džerard Selman izdao je nalog o suspenziji tri zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka.

 Smjene u KPZ Banjaluka Izvor: MONDO

Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izdao je nalog o suspenziji rukovodioca Odjeljenja pritvora Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, dežurnog i pripadnika Službe obezbjeđenja, koji su radili u subotu, 18. oktobra, kada je pritvorenik Rade Radinović izvršio samoubistvo.

"Protiv ovih lica biće pokrenut postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti", navodi se u samopštenju Ministarstva pravde, nakon sastanka Selmana sa rukovodiocima kazneno-popravnih ustanova u RS. U saopštenju se navodi da je, na osnovu procjene stepena bezbjednosti u KPZ Banjaluka, Službu obezbjeđenja potrebno staviti u stanje pune pripavnosti.

"Nalaže se svim rukovodiocima kazneno-popravnih ustanova da izvrše analizu stanja bezbjednosti i preduzmu odgovarajuće mjere da bezbjednost u ustanovama bude podignuta na najviši nivo", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo pravde RS potvrdilo je da je u subotu, 18. oktobra, u 17.30 časova samoubistvo vješanjem izvršio Rade Radinović, koji se nalazio u pritvoru KPZ Tunjice zbog sumnje da je počinio krivično djelo teškog ubistva.

"Kazneno-popravni zavod Banjaluka u ovoj situaciji postupio je u potpunosti u skladu sa važećim zakonskim propisima i o ovom događaju odmah obavijestio nadležne organe, Centar javne bezbjednosti Banjaluka, Hitnu pomoć, Okružno tužilaštvo, Ombudsmana RS i Ministarstvo pravde, a prostoriju u kojoj je Radinović boravio, obezbijećeno je do dolaska nadležnih", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U saopštenju se precizira da su oko 18.00 časova u KPZ stigli dežurni policajci Policijske stanice Budžak, a potom i dežurni inspektor i kriminalistički tehničar, dežurni tužilac, sudski vještak-patolog, predstavnici Ministarstva pravde i ombudsmana.

Po završetku istražnih radnji, napominje se u saopštenju, po naredbi okružnog tužioca i sudskog vještaka-patologa, Radinovićevo tijelo preuzeli su radnici "Novog groblja" i odvezli ga u mrtvačnicu radi obukcije, nakon koje je ljekar Željko Karan utvrio da je smrt nastupila kao posljedica suicida izvrenog vješanjem.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE