• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Kopanja": Devet godina bez rezultata!

Devet godina od atentata na novinara Željka Kopanju, istraga "tapka u mjestu".

 "Slučaj Kopanja": Devet godina bez rezultata! Izvor: MONDO

Ni poslije devet godina od atentata na većinskog vlasnika "Glasa Srpske" i direktora "Nezavisnih novina" Željka Kopanju, nisu otkrivene osobe koje su pod njegov automobil postavile bombu.
Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je za "Glas Srpske" da istraga o ovom slučaju nije završena, ali da još nema konkretnih dokaza koji bi doveli do mogućih počinilaca.

Vasić je napomenuo da istragu vodi Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci i banjolučki Centar javne bezbjednosti.

Željko Kopanja je nastradao 22. oktobra 1999. godine oko 7.15 časova ujutro. U trenutku kada je otvarao vrata svog automobila parkiranog ispred zgrade u ulici Slobodana Jovanovića 34 u Banjoj Luci, aktivirala se eksplozivna naprava postavljena ispod automobila "golf" i teško ga povrijedila. U tom atentatu je ostao bez obje noge.

Prije eksplozije na pragu kuće Željka Kopanje u Karanovcu, 6. oktobra 1999. godine pronađeno je pismo u kome se od njega traži da do 10. oktobra donese na most na rijeci Ugar pola miliona maraka.

U istragu ovog atentata uključio se i engleski Skotland Jard čiji stručnjaci su vještačili ostatke automobila u kome je nastradao Željko Kopanja.

Motivi, ali i mogući izvršioci ovog zločina, do danas su nekažnjeni. Većina medija koja je pisala o ovom slučaju kao moguće motive napada pominjala je pisanje "Nezavisnih novina" o ubistvu 200 Bošnjaka na Vlašiću.

Ranije je Željko Kopanja izjavio da je signal za napad na njega stigao iz Beograda, a da je izvršilac iz Banje Luke.

"Agent FBI Pol Grejdi, koji je radio na mom slučaju, rekao mi je da je naredba stigla iz Beograda. Rekao mi je i ime čovjeka iz Banje Luke koji je to izvršio. Za to, međutim, nema čvrstih dokaza", rekao je ranije Kopanja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE