• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavšićeva čeka stav Švedske

Švedska još nije odgovorila na zahtjeve odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Biljane Plavšić za njeno puštanje na slobodu.

 Plavšićeva čeka stav Švedske Izvor: MONDO

Vlada Švedske još nije odgovorila na zahtjeve odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Biljane Plavšić za njeno puštanje na slobodu, a Haški tribunal može donijeti odluku tek nakon stava zemlje u kojoj Plavšićeva izdržava zatvorsku kaznu, izjavio je Srni Svetozar Mihajlović, predsjednik Odbora za oslobađanje Biljane Plavšić.

"Još nemamo dobrih informacija i čekamo na odgovor Vlade Švedske. Ukoliko za desetak do petnaest dana ne dobijemo nikakav odgovor na zahtjev odbrane gospođe Plavšić, uputićemo zvaničan zahtjev da nas obavijeste dokle se stiglo sa zahtjevom odbrane i zašto do sada nemamo njihov odgovor, koji kasni dvadesetak dana", rekao je Mihajlović.

Odbor za oslobađanje Plavšićeve, odnosno njena odbrana, podnio je švedskoj Vladi polovinom juna zahtjev da Plavšićeva bude puštena na slobodu, a kao razlozi za to navedeni su njeno zdravstveno stanje, godine starosti, godine provedene u zatvoru, primjereno ponašanje.

Mihajlović je podsjetio da, kada je riječ o eventualnoj mogućnosti svjedočenja pred Haškim tribunalom u slučaju Radovana Karadžića, Plavšićeva neće odustati od ranijeg stava o svjedočenju bilo za potrebe Tužilaštva bilo za odbranu.

"Ona je u pisanoj izjavi Haškom tribunalu jasno izrazila svoj stav da nije spremna i da neće svjedočiti ni u kom svojstvu", rekao je Mihajlović.

On je ponovio da je Biljana Plavšić odbila sve dosadašnje pokušaje Tužilaštva da je nagovori da svjedoči u procesu protiv Karadžića "sa konstatacijom da ona ne želi i nema šta da kaže u korist Tužilašva, ali i da ne želi da bude svjedok odbrane".

"Znamo njen stav koji ona teško mijenja i svi dalji, eventualni, pokušaji da učestvuje u ovom procesu sigurno će biti bezuspješni", dodao je Mihajlović. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE