• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić brani Krajišnika 5. novembra

Radovan Karadžić pojaviće se 5. novembra pred Haškim Tribunalom kao svjedok odbrane Momčila Krajišnika.

 Karadžić brani Krajišnika 5. novembra Izvor: MONDO

Žalbeno vijeće Haškog tribunala zakazalo je za 3. novembar preliminarno saslušanje u procesu protiv bivšeg predsjednika Skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika na kojem će biti saslušani Džordž Mano i Stefan Karganović.

Sud je istovremeno naložio da se saslušanje bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića održi 5. novembra, od 8.30 do 19.00 časova, javlja dopisnik Srne iz Haga.

Od Sekretarijata Tribunala traži se da Žalbeno vijeće što prije obavijesti o tome hoće li Karadžić iskoristiti svoje pravo da ga na preliminarnom saslušanju zastupa advokat. Sekretarijatu je, takođe, naloženo da "odvoji" Karadžića od Krajišnika za vrijeme svjedočenja u ovom predmetu.

Momčilo Krajišnik je prvostepenom presudom prije dvije godine osuđen na 27 godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za istrebljenje, ubistva, deportacije, prisilno premještanje i progone muslimana i Hrvata u BiH.

Krajišnik je odlučio da Karadžića pozove za svjedoka nakon razgovora od 12. septembra ove godine u Pritvorskoj jedinici.

On vjeruje da bi "Karadžićevo svjedočenje moglo da utiče na većinu zaključaka Pretresnog vijeća", naročito na one u vezi sa političkim okolnostima koje su prethodile sukobima, političkim sistemom u RS i Krajišnikovim ovlašćenjima na funkcijama koje je obavljao.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE