• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Hrvatima treba dati treći entitet!

Premijer RS Milorad Dodik smatra da bi najbolje uredjenje za BiH bila savezna država sa tri federalne jedinice.

 Dodik: Hrvatima treba dati treći entitet! Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da treba promijeniti unutrašnju organizaciju Dejtona prema kojoj bi Hrvatima u BiH trebalo dati teritorijalno-političku jedinicu, treći entitet ili slično.

"Bez obzira na to što mnogi pričaju kako to ne dolazi u obzir, mislim da bi to dugoročno stabilizujuće djelovalo na BiH. To znači Republika Srpska i još dvije federalne jedinice u saveznoj državi, što bi bilo definisano novim ustavom", rekao je Dodik.

Reagujući na posljednje istupe bivših diplomata Ričarda Holbruka i Pedija Ešdauna, koji su izjavili da je BiH danas "bure baruta koje svakog trenutka može da eksplodira", Dodik je rekao da to nije pročitao, ali i da ga "pomenuti dvojac uopšte ne zanima".

"Oni su svoje rekli, a pogotovo Ešdaun nema šta kome da objašnjava i tumači, jer sve što je radio bilo je protiv dugoročne stabilnosti BiH" - rekao je Dodik za "Večernji list BH".

On je podvukao da Republiku Srpsku vodi ka razvijenoj zajednici i dodao da je mjesto RS u tom kontekstu jasno zacrtano u Dejtonskom sporazumu.

"Ali, zasigurno nećemo dopustiti da RS bude zamorac ideja i snova koje je imao Ešdaun o centralizovanoj BiH" - naglasio je premijer RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE