• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro kanal na hrvatskom jeziku?

Hrvati u BiH mogli bi za nekoliko mjeseci dobiti televizijski kanal na svom jeziku

 Uskoro kanal na hrvatskom jeziku? Izvor: MONDO

BiH bi za nekoliko mjeseci mogla da dobije televizijski kanal na hrvatskom jeziku, a to ne zahtijeva izmjene postojećih zakona koji regulišu oblast emitovanja radio i televizijskog programa u okviru Javnog RTV sistema BiH, izjavio je savjetnik ministra saobraćaja i komunikacija BiH Božidar Škravan.

"Kanal na hrvatskom jeziku moguće je osnovati kao novu radio i televizijsku redakciju. Konsultovaćemo se sa Regulatornom agencijom za komunikacije u vezi sa frekvencijom na kojoj bi bio emitovan program i sa BHRT-om zbog organizacionih i tehničko-tehnoloških pretpostavki", rekao je Škravan za banjalučki "Glas Srpske".

On je dodao da će gotov program za osnivanje kanala uputiti Savjetu ministara BiH i, ako ga usvoje, uputiće ga u parlamentarnu proceduru.

Škravan smatra da je realno pretpostaviti da će i Vlada Hrvatske biti spremna da učestvuje u troškovima osnivanja radio i televizijskog kanala na hrvatskom jeziku u BiH, što će ubrzati ostvarenje projekta.

Savjet ministara BiH početkom mjeseca zadužio je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH da pokrene osnivanje hrvatskog kanala.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE