• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud BiH poništio Agovićevu smjenu

Sud BiH donio je rješenje o privremenoj mjeri kojom se UO RTV BiH nalaže da bez odlaganja vrati na posao direktora Mehmeda Agovića.

 Sud BiH poništio Agovićevu smjenu Izvor: MONDO

Rješenjem Suda BiH, Upravnom odboru RTV BiH zabranjen je nastavak bilo kakve aktivnosti u vezi s izborom generalnog direktora na osnovu javnog konkursa, prenosi Federalna televizija.

Predsjednik Upravnog odbora BHRT Nikola Deretić izjavio je večeras Srni da će UO na sjednici u četvrtak, 30. oktobra, razmotriti rješenje Suda BiH kojim se nalaže da na posao bude vraćen generalni direktor BHRT-a Mehmed Agović i donijeti odluku u skladu sa zakonom.

Deretić je rekao da nije dobio dopis Suda i da je o toj odluci saznao od novinara, ali da lično smatra da time neko želi izazvati političku ili neku drugu krizu.

"Neko očigledno želi takav UO kojim će generalni direktor upravljati i manipulisati. Mi nismo to i ne vjerujem da iko može da nam nametne direktora", istakao je Deretić.

On je naglasio da će UO konsultovati pravnike u vezi sa rješenjem Suda kojim se UO zabranjuje nastavak bilo kakve aktivnosti u vezi s izborom generalnog direktora na osnovu javnog konkursa.

Deretić očekuje da će UO u ponedjeljak, 27. oktobra, dobiti to rješenje, nakon čega će se ponašati u skladu sa zakonom.

UO BHRT-a smijenio je u septembru Mehmeda Agovića uz obrazloženje da je loše poslovao pozivajući se na revizorski izvještaj za 2007. godinu, gdje su prikriveni gubici od 9,7 miliona KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE