• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH neće pijane ambasadore

SDP BiH zatražila da ambasadorka Slovenije napusti BiH.

 BiH neće pijane ambasadore Izvor: MONDO

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zatražila je od svih institucija u zemlji da Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije i Vladi te zemlje "jasno stavi do znanja" da je vrijeme da slovenački ambasador Nataša Vodušek napusti BiH.

"Njeno ponašanje je za svaku osudu i ukoliko Slovenija želi da i dalje bude predstavljana od strane diplomate koja pijana ugrožava živote gradjana ove zemlje, te za posljedice svog ponašanja se čak ne želi ni izviniti ili pokazati brigu, jedino se može zaključiti da Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije želi da nam u lice kaže da nismo vrijedni poštovanja", navedeno je u saopštenju SDP-a BiH.

SDP je reagovao saopštenjem na saobraćajnu nesreću koja se dogodila kada je ambasador Vodušek službenim vozilom prošla kroz crveno svjetlo na raskrsnici u naselju Pofalići i teško povrijedila Nijaza Zorlaka, oca troje djece, koji se i dalje, u teškom stanju, nalazi na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Javnost BiH posebno je ogorčena što je Vodušekova odmah poslije nesreće otišla iz Sarajeva i što se nije izvinila porodici povrijedjenog Zorlaka.

"Danima nakon nesreće nema detalja o nesreći a Vodušekova je izbjegavala da govori za medije i 'glavom bez obzira' pobjegla u Ljubljanu", pišu lokalni mediji.

Izjavu je, saznaju, dala jedino slovenačkim medijima, u kojoj navodi da se apsolutno ne osjeća krivom, jer, kaže, nije prošla kroz crveno".

Tvrdi da je to uradio Nijaz dok je ona prolazila kroz 'zeleni val' i tako udarila u njegov automobil, koji je, kako je kasnije saznala, bio neregistrovan i tehnički neispravan.

Medijima u svojoj zemlji još je rekla da nije bila pijana.

Istraga u vezi sa ovim događajem još nije završena, a skandal koji je izazvala "pijana ambasadorka" uzburkao je javnost u BiH.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE