• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BHRT podnosi žalbu Sudu BiH

Upravni odbor BHRT-a podnijeće žalbu Sudu BiH jer je direktor ove medijske kuće Mehmed Agović ponovo vraćen na dužnost.

 BHRT podnosi žalbu Sudu BiH Izvor: MONDO

Predsjedavajući Upravnog odbora /UO/ BHRT-a Nikola Deretić izjavio je danas Srni da će se UO žaliti na odluku Suda BiH o privremenoj mjeri kojom se nalaže da bude vraćen na posao generalni direktor ove medijske kuće Mehmed Agović.

"UO BHRT-a danas je u 11.30 časova dobio tu odluku Suda BiH, prema kojoj je rok žalbe 15 dana Apelacionom odjeljenju Suda BiH. Naravno da ćemo se žaliti i angažovaćemo advokate" - rekao je Deretić.

On je ocijenio kao zabrinjavajući stil rada, odnosno proceduru Suda BiH.

"Još u prošli četvrtak u medijima se znalo za suštinu odluke i sve ove dane njome se barata u javnosti. U Radio-televizijskom domu i u kuloarskim krugovima kruži ta odluka. Nažalost, mi koji smo prvi trebali znati njenu suštinu evo saznajemo tek danas. I to, vjerovatno, govori o svemu što se dešava", istakao je Deretić.

Deretić je naveo da nema smisla da UO BHRT-a komentariše ovu odluku Suda BiH i da će prepustiti da se time bavi pravna struka.

"U četvrtak, 30. oktobra, biće održana sjednica UO i imaćemo tu odluku na dnevnom redu i vjerovatno i više informacija", dodao je Deretić.

Sud BiH donio je rješenje o privremenoj mjeri kojom se Upravnom odboru BHRT-u nalaže da bez odlaganja vrati na posao generalnog direktora Mehmeda Agovića, da prekine aktivnosti u vezi sa imenovanjem novog direktora, jer je već raspisan konkurs, te da mu isplati platu.

Agović je razriješen dužnosti odlukom Upravnog odbora BHRT-a 15. septembra zbog negativnog finansijskog izvještaja o poslovanju ove kuće, te zbog neprihvatanja odgovornosti i neprovođenja odluka UO.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE