• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tribunal odbio Karadžićev zahtjev

Haški tribunal odbio zahtjev Radovana Karadžića za odgadjanje statusne konferencije.

 Tribunal odbio Karadžićev zahtjev Izvor: MONDO

Pretpretresni sudija Haškog tribunala Ijan Bonomi odbio je zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića da se odgodi statusna konferencija u njegovom predmetu i naložio da bude održana sutra ujutro, kako je ranije bilo najavljeno.

Karadžić je u svom podnesku tražio da se statusna konferencija odgodi, zato što je zakazana u vrijeme kada ga posjećuju članovi porodice i kada se priprema za svjedočenje u predmetu Krajišnik.

"Na vrijeme sam tražio da me posjeti dio porodice, i to viđenje nakon decenije je odobreno. Međutim, u sred te posjete iznenada je zakazana statusna konferencija, o kojoj sam saznao iz medija, i to konferencija o stvarima koje se sve nalaze u podnescima. To je već drugi put da se konferencija zakazuje daleko prije uobičajenog roka", navodi se u Karadžićevom zahtjevu.

Karadžić je dodao da se statusna konferencija zakazuje usred njegovih priprema za svjedočenje u žalbenom postupku u slučaju bivšeg predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika, za koje kaže da je možda i "najvažnije svjedočenje otkad postoji Tribunal".

U podnesku sudu Karadžić ukazuje da se suočava sa velikim teškoćama, od kojih je najveća "briga zbog činjenice da je Tužilaštvo uspjelo u svojim namjerama da postigne nezapamćenu brzinu u forsiranju toka ovog procesa".

U sudskoj odluci, kojom je Karadžićev zahtjev odbijen, navodi se da "imajući u vidu sve okolnosti, nije moguće promijeniti datum statusne konferencije", a da njegovo predstojeće svjedočenje u predmetu Krajišnik "ne može da predstavlja razlog za odlaganje, jer ima pitanja koja moraju da budu riješena u pretpretresnom postupku koji se vodi protiv samog Karadžića".  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE