• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Federaciji BiH manje od četiri odsto Srba

Centar za populaciona i društvena istraživanja u Zvorniku upozorio je da je u Federaciji BiH manje od četiri odsto srpskog stanovništva.

 U Federaciji BiH manje od četiri odsto Srba Izvor: MONDO

Centar za populaciona i društvena istraživanja u Zvorniku upozorio je, na osnovu analize broja glasova koje su na lokalnim izborima dobile srpske političke partije u Federaciji BiH, da je u tom entitetu manje od četiri odsto srpskog stanovništva.

"Ako 70 odsto Srba u Federaciji BiH ima pravo glasa i pošto je polovina izašla na izbore, onda se može lako zaključiti da je Federacija BiH skoro entički očišćena od Srba", rekao je predsjednik ovog centra Stevo Pašalić.

On je naveo i najdrastičnije primjere, kao što su gradovi Sarajevo, u kome je prije rata živjelo 160.000 Srba, i Zenica, u kojoj je bilo 20.000 Srba, a sada u njihovim skupštinama opština nema nijednog srpskog odbornika, izuzev u Drvaru, Grahovu i Glamoču.

U svim ostalim skupštinama opština u Federaciji BiH broj srpskih odbornika nakon lokalnih izbora, održanih 5. oktobra, zanemarljivo je mali ili ih uopšte nema.
Pašalić smatra da je potrebno što prije uraditi popis stanovništva BiH na kome bi se svi narodi mogli izjasniti o nacionalnosti, maternjem jeziku i vjeroispovesti. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE