• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropa insistira na ustavnim reformama

Ustavna reforma je ključni prioritet u BiH, istakli su u srijedu članovi Izvještajne grupe Savjeta Evrope za demokratiju

 Evropa insistira na ustavnim reformama Izvor: MONDO

Ustavna reforma je ključni prioritet u BiH, istakli su u srijedu članovi Izvještajne grupe Savjeta Evrope za demokratiju tokom susreta sa članovima Kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom razgovora je naglašeno da je potrebno taj proces što prije započeti i okončati, s obzirom da napredak BiH u velikoj mjeri zavisi od reforme ustava.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da su gosti upoznati sa različitim pogledima članova Parlamentarne skupštine BiH o ovom pitanju, ali i sa zajedničkim opredjeljenjem za članstvo BiH u EU i NATO-u, te potrebi da se o ovoj značajnoj temi razgovara i odlučuje u državnom parlamentu.

Razgovarajući o dosadašnjem napretku u BiH, učesnici sastanka saglasili su se da je u proteklom periodu urađeno mnogo, ali da je istovremeno potrebna dalja implementacija svih reformi kao i realizacija preporuka iz monitoring izvještaja Savjeta Evrope.

Članovi delegacije Savjeta Evrope istakli su da je neophodna jaka politička volja za ubrzanje puta ka evropskim integracijama i naglasili da su put koji čeka BiH, mnoge zemlje već uspješno prešle.

Istaknuto je da bi primjer ovih zemalja BiH trebalo da prati, za šta je potrebno odustajanje od starog načina razmišljanja.

Tokom susreta je razgovarano i o okončanju imenovanja državnog ombudsmena i obrazovanju kao značajnom faktoru integrisanja u EU.

Izvještajna grupa Savjeta Evrope za demokratiju razgovarala je i sa članovima Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Savjetu Evrope.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE