• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici pitaju, ministri odgovaraju!

Održana je još jedna sjednica "Poslanici, delegati pitaju, Savjet ministara odgovara". A, odgovori su sledeći...

 Poslanici pitaju, ministri odgovaraju! Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković pitao je šta Ministarstvo bezbjednosti radi kako bi odgovorilo na informaciju Savjeta bezbjednosti UN da u BiH još ima terorista pomagača Al kaide i organizacija koji djeluju pod krinkom dobrotvornih udruženja.

Prema riječima ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića, u BiH trenutno boravi samo jedna osoba sa liste terorista i mreže pomagača, i ona je podnijela zahtjev da bude skinuta sa te liste. Sadović tvrdi da su svi ostali van BiH, da nemaju identifikaciona dokumenta BiH i da im je oduzet jedinstveni matični broj.

"Njima je zabranjen ulazak i tranzit kroz BiH", rekao je Sadović, dodavši da je fizičkim i pravnim licima sa te liste u BiH zamrznuta imovina u iznosu od 3,9 miliona KM.
On je ustvrdio da se protiv BiH u vezi sa pitanjem terorizma vodi medijski i obavještajni rat.

Sadović je potvrdio informaciju srpskog delegata Slobodana Šarabe da je opština Ravno prodala zemljište namijenjeno za izgradnju graničnog prelaza Ivanjica i najavio da će umjesto novog prelaza na ovom graničnom prelazu sa Hrvatskom biti rekonstruisan postojeći.

U odgovoru poslaniku SDA Bajazitu Jašareviću šta se čini na ublažavanju posljedica globalne finansijske krize, ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić podsjetio je da je Savjet ministara donio izmjene o osiguranju depozita, a da je Centralna banka smanjila obavezne reforme sa 18 odsto na 14 odsto.

"Situacija se znatno stabilizovala i depoziti u bankama u BiH sada iznose 15 milijardi KM, dok je iz banaka podignuto 700 miliona KM", istakao je Vrankić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović obavijestio je poslanika SNSD-a Slavka Jovičića da u budžetu BiH za iduću godinu, kao ni do sada, nisu predviđena sredstva za pravičnu naknadu uništene imovine.

Ovo je bila druga posebna sjednica "Poslanici/delegati pitaju, Savjet ministara odgovara" u ovom mandatu Parlamenta BiH.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE