• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška povratku Čavića i Kalinića

"Čaviću i Kaliniću, vratite se, sve vam je oprošteno!?"

 Podrška povratku Čavića i Kalinića Izvor: MONDO

Regionalni odbor Srpske demokratske stranke Izborne jedinice dva podržava povratak Dragana Čavića i Dragana Kalinića, bivših lidera SDS-a, i očekuju ostavku Mladena Bosića, aktuelnog predsjednika, zbog loših izbornih rezultata stranke.

Rodoljub Blaženović, član GO stranke i statutarni predsjednik banjalučke Gradske organizacije, najavljuje da će u SDS-u biti zaokreta zbog revitalizacije stranke, ističući da bez velikih autoriteta, kao što su Čavić i Kalinić, nema napretka za stranku.

''SDS su potrebi svi funkcioneri posebno oni sa rejtingom Dragana Čavića i Dragana Kalinića, odnosno svi oni koji žele da pomognu stranci u budućem djelovanju'', kaže za banjalučke "Nezavisne novine" Blaženović i dodaje da je radom Bosića SDS doživjela krah.

Regionalni odbor SDS-a ocjenjuje da je stanje u banjalučkom Gradskom odboru nepodnošljivo i da mora da bude razriješeno u narednih desetak dana na sjednici Skupštine stranke kada bi trebalo da bude izabran novi gradski odbor.

''Sve što je dosad rađeno smatramo pogrešnom politikom Mladena Bosića. Zbog loše vođene politike SDS je pretrpjela katasrofalan izborni rezultat", kaže.

Smatra još da se ostavka koju je Bosić ponudio na sjednici Skupštine SDS-a u Doboju, kada je i izabran za predsjednika, ukoliko izborni rezulatati budu loši treba i realizovati.

''Bosić nema ni moralno ni statutarno pravo da nastavi sa svojim radom i iz moralnih razloga treba da podnese ostavku", kazao je.

Regionalni odbor SDS-a ocijenio je da je Bosić vodio tendencioznu politiku da bude oslabljena Izborna jednica dva i da SDS doživi krah u Banjaluci što se desilo.

''Tražićemo odgovornost svih za loš rezultat, a svakako da je Bosić najodgovorniji, jer je raspustajući legitiman odbor u Banjaluci preuzeo odgovornost za stanje u tom odboru", kaže "Nezavisnim".

Rajko Gnjato, potpredsjednik SDS-a i predsjednik Regionalnog odbora, rekao je da banjalučka SDS mora izaći iz krize u koju je dovedena smišljenom politikom Mladena Bosića.

''Banjaluka je satanizovana i mi nemamo pravo na ćutanje. Borićemo se za to da SDS u Banjaluci vrati stare rezultate'', kaže on i dodaje da se iz krize u koju je stranka zapala može izaći na legitiman način na sjednici Skupstine stranke i izborom novog gradskog rukovodstava u Banjaluci.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE