• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ubistva Pukanića hapšenja i u BiH

Policija FBiH uhapsila je E.H. (35) iz Velike Kladuše zbog sumnje da je povezan sa atentatom na Ivu Pukanića i Niku Franjića.

 Zbog ubistva Pukanića hapšenja i u BiH Izvor: MONDO

Pripadnici policije Federacije BiH uz podršku kolega iz MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su u srijedu uveče u Velikoj Kladuši muškarca koji se dovodi u vezu s izvršenjem atentata na hrvatskog novinara Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franjića.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Elvisu Hadžiću (35) u čijem stanu je pronađena određena količina eksploziva. On je ranije osuđivan zbog trgovine ljudima.

Hrvatska televizija javila je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da bi uhapšeni Hadžić mogao biti lice sa fotorobota i da se pretpostavlja da bi on mogao biti i izvršilac atentata.

Portparol federalnog MUP-a Robert Cvrtak potvrdio je hapšenje muškarca iz Velike Kladuše, ali nije želio da otkrije identitet osumnjičenog.

"Više detalja o ovom događaju ne smijemo dati radi same istrage", istakao je Cvrtak.

Inače, Tužilaštvo u Bihaću trebalo bi, u skladu sa sporazumima koje BiH ima s Hrvatskom, preduzetii daljnje mjere nakon kojih će biti odlučeno hoće li uhapšeni biti predat hrvatskim nadležnim vlastima.

Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić prethodno je u izjavi za sarajevski "Dnevni avaz" potvrdio da se provjere koje se poduzimaju u istrazi o atentatu na Pukanića rade u saradnji  Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, ali da o njihovom sadržaju ne može govoriti. Federalna policija, inače, svakodnevno razmjenjuje sve informacije sa MUP-om Hrvatske, koji će, kako je dogovoreno, izlaziti u javnost s detaljnijim podacima o rezultatima istrage.

I direktor policije RS Uroš Pena potvrdio je u izjavi za "Avaz" da je saradnja s policijom Hrvatske vrlo intenzivna.

"Naša saradnja je svakodnevna i ostvaruje se i putem Interpola BiH i direktno. Trenutno vršimo određene provjere za vozila i lica koja su u vrijeme izvršenja tog krivičnog djela bila na prostoru Hrvatske. Provjeravamo i određene brojeve telefona, pa ćemo vidjeti koje će daljnje mjere biti poduzimane", rekao je Pena.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE