• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomozimo Ani Latinović!

Osamnaestogodišnja Ana Latinović koja je prošlog petka iznenada pala u komu doputovala je u Beograd na liječenje.

 Pomozimo Ani Latinović! Izvor: MONDO

Njena majka Milka kazala je da je cijela porodica u šoku, jer je djevojčica bila zdrava i niko nije ni sanjao da se nešto ovako strašno može desiti.

"Naša Ana je nekoliko dana imala povišenu temperaturu. U petak se samo iznenada onesvijestila. Prije pet ili šest godina je imala encefalitis, upalu moždanih ovojnica, ali doktori smatraju da to nije povezano", priča vidno potresena majka Milka za "Nezavisne novine".

Ni jedno od supružnika Latinović nije zaposleno, a Milka kaže da ne zna ni koliko će im sredstava biti potrebno za Anino liječenje u Beogradu jer se još ne zna ni tačna dijagnoza ni koje liječenje će biti potrebno.

Stanovnici ulice Jug Bogdana u Banjaluci, u kojoj stanuje porodica Latinović, prvi su počeli akciju sakupljanja novaca kako bi pomogli Ani u liječenju a u akciju su se uključili i veliki broj medija, kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Vlada RS i banjalučke osnovne i srednje škole.

Nikola Špirić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, potvrdio je da je iz kabineta savjeta ministara odobrena uplata 3.000 KM za pomoć u liječenju Ani Latinović.

Vera Sajić, šef Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću izjavila je da je Vlada RS bila spremna da pruži svaki vid pomoći Ani Latinović kako bi što prije bila odvezena na liječenje u Beograd.

''Vlada RS je ponudila svoj avion da bi Ana bila prebačena u četvrtak u Beograd, ali su iz Kliničkog centra upozorili da to nije moguće jer u avionu nema prateće medicinske opreme koja je neophodna zbog njenog teškog zdravstvenog stanja'', kaže Sajićeva.

Vlada RS ponudila je i da angažuje avion privatne firme iz Beograda sa punom medicinskom opremom kako bi Ana iste noći bila prevezena u Beograd, ali u konsultacijama sa Kliničkim centrom odustalo se od te ideje.

''Naime, doktori su smatrali da je i to rizično, i Anu je tu noć ostala u Kliničkom centru'', kaže Vera Sajić.

Svi koji žele da pomognu Ani Latinović, mogu da uplate novac na broj žiro računa u NLB Razvojnoj banci 562-099-80691117-52.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE