• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atentator na Pukanića izmakao policiji RS

Policija je pretresla kuće koje je koristio Željko Milovanović, osumnjičen za ubistvo Pukanića i u njima našla dokaze o umiješanosti u ovaj zločin...

 Atentator na Pukanića izmakao policiji RS Izvor: MONDO

Policija Republike Srpske (RS) pretresla je dvije lokacije na području opštine Doboj, koje je koristio Željko Milovanović i pronašla više predmeta koji ukazuju da je Milovanović učestvovao u ubistvu suvlasnika lista "Nacional" novinara Ive Pukanića i šefa marketinga ovog lista Nike Franjića.

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS) Darko Ilić rekao je novinarima da su policija i pripadnici ovog odjeljenja, na zahtjev MUP-a Hrvatske, juče na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj, pretresli dvije lokacije i zaplijenili kacigu, oružje, više mobilnih telefona, motorole, kao i sistem za praćenje lica.

"Na pomenutim lokacijama pronađeni su predmeti i oprema, koji ukazuju na postojanje opravdane sumnje da je navedeno lice učestvovalo u izvršenju krivičnog djela u Zagrebu", rekao je Ilić i dodao da policija nije mogla da uhapsi Milovanovića, jer se nije nalazio na pomenutim lokacijama.

Ilić je rekao da je, prema informacijama policije, Milovanović juče do 18.00 časova boravio na području Doboja, te dodao da se za njim nastavlja intenzivna potraga u saradnji sa okolnim državama.

On je naveo da će predmeti koji su pronađeni u narednoj sedmici biti vještačeni i dostavljeni hrvatskoj Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), kako bi se rasvijetlio slučaj ubistva Pukanića i Franjića u Zagrebu.

Ilić je rekao da je u jučerašnjoj akciji oduzeta i određena količina novca i američki pasoš, koji se vodi na ime Željko Milovanović.

"Na pasošu se vidi da je ovo lice ulazilo i izlazilo iz SAD, a naknadno ćemo provjeravati da li je riječ o falsifikovanoj putnoj ispravi", rekao je Ilić.

On je dodao da je Milovanović od ranije poznat kao aktivni izvšilac složenih krivičnih dijela na području bivše SFRJ, da je bio predmet interesovanja MUP-a RS i u ranijem periodu, što je razultiralo brzim pronalaženjem lokacija na kojima je skrivao navedene dokaze.

Ilić je naveo da je drugo lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom Pukanića i Franjića sa područja Novog Sada, te da nema saznanja da je ono boravilo na operativnom području MUP-a RS.

On je podsjetio da je Željko Milovanović rođen u Belom Manastiru u Hrvatskoj, da je hrvatski državljanin koji je privremeno nastanjen u BiH, a da će policija naknadno provjeravati da li je imao državljanstvo Srbije i BiH.

Ilić je rekao da raspolaže podacima da je Milovanović bio pripadnik vojne formacije "Crvene beretke", ali da nema podataka da je osumnjičen za ratne zločine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE