• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pukanićev ubica u Srbiji?

Iako policija još ništa zvanično nema o hapšenju Milovanovića, hrvatski mediji prenose da se on najvjerovatnije skriva u Srbiji...

 Pukanićev ubica u Srbiji? Izvor: MONDO

Organi Hrvatske i BiH intenzivno tragaju za Željkom Milovanovićem, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Hrvatski mediji javljaju da policija 42-godišnjeg Milovanovića sumnjiči da je na skuteru u dvorište lista "Nacional" unio eksploziv koji je usmrtio Ivu Pukanića. Za njim, po svemu sudeći, tragaju policije dvije zemlje. Dopisnik Hrvatske televizije iz Beograda saznaje u policiji da bi Milovanović uskoro mogao da bude uhapšen u Beogradu. I Dojče vele prenosi da je, prema nekim informacijama, Milovanović u Srbiji i da srpske vlasti "intenzivno rade na njegovom lociranju i hapšenju".

Mediji iz Sarajeva javljaju da su bosanskohercegovačke službe bezbjednosti prikupile nove podatke, koji će ih, kako se očekuje, brzo dovesti do osumnjičenog.

Milovanović je boravio stanu u zgradi u Ulici kneza Miloša u Doboju, potvrdili su Srni stanari ove zgrade.
Lice koje živi u stanu u Doboju kome je u boravio Milovanović odbilo je da novinarima da bilo kakvu izjavu.

Na poštanskom sandučetu stana u kome je boravio Milovanović se nalazi ime A. Božičković.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, lice čije se ime nalazi na poštanskom sandučetu navodno živi u Londonu, a stan u kome je Milovanović boravio je iznajmljivan.

Stanari tvrde da su viđali Milovanovića, koji je pred zgradu dolazio različitim automobilima, prvo džipom "opel frontiera" subotičkih registarskih tablica, potom "renoom 25", takođe, subotičkih tablica, te "mercedesom" na kome su bile registarske tablice BiH.

Policija Republike Srpske (RS) pretresla je u petak dvije lokacije na području opštine Doboj, koje je koristio Željko Milovanović i pronašla više predmeta koji ukazuju da je on učestvovao u ubistvu Pukanića i Franjića.

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić rekao je da policija RS nije uspjela da uhapsi Milovanovića, koji je neposredno prije dolaska policije uspio da pobjegne, jer su informacije o njemu objavljene u hrvatskim medijima prije nego što su stvoreni uslovi na njegovo hapšenje.

Ilić je juče rekao da je policija RS prilikom pretresa dvije lokacije na području opštine Doboj, koje je koristio Milovanović, pronašla "pasoš američke administracije Svjetskog centra za usluge, koji predstavlja dio američke Vlade, na ime Željko Milovanović".

"Na pasošu se vidi da je ovo lice ulazilo i izlazilo iz SAD, a naknadno ćemo provjeravati da li je riječ o falsifikovanoj putnoj ispravi", rekao je Ilić juče novinarima.

Američka Ambasada u BiH do okončanja istrage ne može da komentariše ništa u vezi dokumenta koje je pronađen u Doboju prilikom pretresa objekata koje je koristio Željko Milovanović, osumnjičen za učešće u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića i Nike Franjića, rečeno je Srni u Ambasadi SAD u Sarajevu.

Srni je rečeno u američkoj Ambasadi u BiH da Svjetski centar za usluge nije dio američke administracije i da ne žele da komentarišu ništa u vezi dokumenata dok se istraga ne završi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE