• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska ne prekida kontakt sa OHR-om

Vlada RS nije odlučila, niti planira da prekine direktnu komunikaciju sa OHR-om, izjavio je premijer RS Milorad Dodik.

 Srpska ne prekida kontakt sa OHR-om Izvor: MONDO

Potvrdio je da je Vlada RS potpisala ugovor sa američkom advokatskom firmom "Dejvi i Libaf" da je zastupa i savjetuje u pitanjima pravne prirode i da su advokati te kompanije u petak, 31. oktobra posjetili Kancelariju visokog predstavnika, ali da ne zna da li su, s kim, niti o čemu razgovarali.

"Američka advokatska firma savjetovaće nas i zastupati interese Srpske u oblasti državne imovine, pitanja Brčko distrikta, rada Tužilaštva BiH, tumačenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i mnogim drugim stvarima", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Premijer tu ne vidi ništa sporno, iako su kaže, mnogi od toga napravili pravu filozofiju.

"U razgovorima o pitanjima koja su isključivo pravne prirode, kao što je problem državne imovine, trebamo imati relevantne savjetnike koji će nam na osnovu međunarodne prakse i bogatog iskustva ponuditi najbolja rješenja. To nam niko ne može zabraniti i ne vidim šta je tu problem", rekao je Dodik.

Dodik je potvrdio da je Vlada RS prošle nedjelje potpisala ugovor sa ovom advokatskom firmom, koja je lider u oblasti međunarodnog prava i jedna od najjačih američkih advokatskih komora.

Savjetnik premijera Srpske Gordan Milošević naveo je da Srpsku u narednom periodu čeka rješavanje niza pitanja koja zahtijevaju određenu vrstu pravnog savjeta od firmi koje imaju iskustvo u oblasti međunarodnog prava.

"Potrebno je riješiti pitanja raspodjele državne imovine i statusa Brčko distrikta koja su proklamovana kao uslovi za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika i tu će nam svakako dobro doći pravni savjeti jedne ovako ugledne firme, jer imamo različite interpretacije u ovim oblastima", rekao je Milošević.

Firma "Djuj i Lebef", sa sjedištem u Njujorku, ima lanac kancelarija u 13 zemalja svijeta sa ukupno 1 400 advokata.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE