• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastavu BiH "nosi vjetar"

Novi problemi, ali i incidenti sa zastavom BiH.

 Zastavu BiH "nosi vjetar" Izvor: MONDO

Nakon što je premijer Srpske Milorad Dodik oštro kritikovan pošto je na jednom od sastanka u Trebinju, demonstrativno "odgurnuo" sa radnog stola zastavu BiH, čini se, da njegovim stopama kreću i njegovi službenici.

Slučajno, ili namjerno, u šali ili zbilji, i šefici Dodikovog Biroa za odnose s javnošću, Veri Sajić, "zasmetala je zastava".

Sajićeva se tako, pred brojnim banjalučkim novinarima podsmijavala državnoj zastavi , u nadi, da ipak, "kamere neće biti upaljene".

I nisu, ali su zato novinarska pera itekako izoštrena, pogotovo iz onog, drugog entiteta BiH, koji se vrijeđa i na samu pomisao da zastava BiH može nekom da smeta.

"Uh, što duva jak vjetar !", rekla je Sajićeva, umjesto oficijelnog uvoda na pres konferenciji.

"I kod nas je u kabinetu vjetrovito, jer otvoreni su prozori. Da vidite kako vjetar nosi sve po kancelariji, naročito zastave. Da vidite kako se povija bosanska zastava! Čudno je da se od svih zastava koje imamo u kabinetu od vjetra povija baš zastava BiH" , uz podsmjeh je komentarisala Sajićeva, te pozvala snimatelje da slobodno odu u kabinet i snime 'poklanjanje državne zastave', detaljno je zapisalo pero novinara sarajevskog "Avaza".

Ovakav odnos službenika Vlade RS prema državnim obilježjima iznenadio je samo neupućene, podsjeća isti list, jer je i premijer RS prilikom jednog od političkih susreta u Mostaru sa svog stola, pred kamerama, javno sklanjao zastavu BiH. Čak je to kasnije i priznao nekim medijima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE