• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učenici uhapšeni na ekskurziji u Italiji

Maturska ekskurzija učenika niške gimnazije "9. maj" pretvorila se u pravu noćnu, nakon što je italijanska policija uhapsila nekoliko učenika.

 Učenici uhapšeni na ekskurziji u Italiji Izvor: MONDO

Posljednjeg dana obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti Italije karabinjeri u Veroni uhapsili su trojicu đaka zbog krađe u prodavnici sportske opreme, piše "Blic".

"Incident se dogodio u četvrtak poslijepodne. Nakon privođenja, dvojica punoljetnih učenika, S. N. (18) i S. M. (18), morala su da prenoće u policiji, dok je treći đak M. S. (17), koji je maloljetan, pušten da nastavi putovanje sa svojim drugovima.

Italijanski prekršajni sudija je privedenim đacima sutradan izrekao novčanu kaznu od 400 evra i zabranu ulaska u Italiju.

Po dolasku iz Rima i obilaska Verone, prije polaska za Lido di Jezelo gdje je bilo posljednje noćenje, đaci su dobili pola sata pauze da odu do toaleta, da se slikaju ili popiju sok.
Međutim, trojica učenika su to vrijeme iskoristili da u jednoj sportskoj radnji ukradu nekoliko pari čarapa i jednu duksericu.
Pokušali su da izađu, ali je prodavačica pozvala obezbjeđenje i policiju. Karabinjeri su ih priveli u stanicu policije gdje su punoljetni đaci bili prinuđeni da prenoće prije privođenja sudiji za prekršaje. Jedna profesorka je ostala s njima u policiji da ne bi bili sami.

"Nisu bili u ćeliji sa pritvorenicima, ali je i ta situacija bila dovoljno neprijatna", kaže direktor Lekić.

Kaže da ne zna šta ih je nateralo na tako glup potez. Tvrdi da to nisu djeca lošeg imovnog stanja. Majka jednoga od njih je rekla da je sinu pred ekskurziju kupila dvije nove dukserice i da su pozajmili 400 evra da bi imao dovoljno novca da ponese na put.

"Najprije ćemo na Nastavničkom vijeću usvojiti izvještaj o izvođenju maturske ekskurzije, a zatim će protiv učenika koji su učestvovali u krađi pokrenuti disciplinski postupak", kazao je direktor Tanjugu.

Prema Lekićevim riječima, slučaj će biti detaljno ispitan, jer postoje indicije da nisu sva trojica krali u Veroni.

Krađa je teža povreda, pa će prema odgovornima biti preduzete adekvatne mjere. U pitanju je čista obijest i baš zbog toga ću da insistiram da budu najoštrije kažnjeni ", kaže Lekić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE