• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko iz Hrvatske prijeti logorašima RS?

Predsjednik organizacije logoraša iz Dervente Drago Knežević potvrdio je da je primio više telefonskih prijetnji sa brojeva iz Hrvatske.

 Ko iz Hrvatske prijeti logorašima RS? Izvor: MONDO

On je ocijenio da bi razlog za to magao da bude njegov angažman u prikupljanju dokaza o počinjenim ratnim zločinima nad Srbima u ovom gradu, posebno logorašima.

Knežević, koji je i sam bivši logoraš, poručio je u izjavi Srni da ga nikakve prijetnje neće spriječiti u nastojanjima da odgovorni za ratne zločine nad derventskim Srbima budu izvedeni pred sud.

"U Hrvatskoj se nalazi većina Hrvata koji se terete za ratne zločine nad srpskim logorašima u Derventi", rekao je Knežević.

On ističe da je sačuvao brojeve telefona sa kojih mu upućene prijetnje. Okružno tužilaštvo u Doboju najavilo je da će ovih dana Okružnom sudu u ovom gradu predati dokaze o počinjenim ratnim zločinima protiv deset lica odgovornih za ponižavanje, maltretiranje i ubistva srpskih zatvorenika u hrvatskim logorima na području opštine Derventa, potvrdjeno je u ovom tužilaštvu.

Osim Ivice Vrdoljaka, zvanog Geza, koji je prije mjesec dana osu|en na pet godina zatvora, do sada niko nije odgovarao za ratne zločine nad Srbima tokom proteklog rata.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE