• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubić odlazi, ne zna se ko je nasljednik

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božo Ljubić potvrdio je da odlazi s mjesta ministra komunikacija i saobraćaja.

 Ljubić odlazi, ne zna se ko je nasljednik Izvor: MONDO

On  nije kazao ko će ga od stranačkih kolega naslijediti na toj funkciji.

"Radi realizacije ove odluke moram razgovarati sa predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem i kolegama iz parlamentarne većine. Mi smo kao stranka spremni ponuditi kompetentnu osobu na ovo mjesto kao moju zamjenu", kazao je Ljubić.

Govoreći o radu Vlade FBiH, Ljubić je istakao da je glavni uzrok za trenutno stanje u Vladi Federacije BiH donošenje socijalnih zakona pred prošle parlamentarne izbore koji su, u svrhu predizborne kampanje, obećali prava stotinama hiljada ljudi koji nama osnove u GDP-u niti u fiskalnom potencijalnu Federacije.

S tim u vezi, Ljubić je naveo i kreiranje proračuna za tekuću godinu koji je bio u funkciji lokalnih izbora, odnosno neizravne kupovine povjerenje preko raznih obećanja i garantova.
Komentirajući što treba mijenjati u radu Vlade FBiH, Ljubić je naveo kako je potrebno promijeniti metodu rada Vlade i proceduru odlučivanja kako bi se izbjeglo preglasavanje na nacionalnoj razini.

Stoga će HDZ 1990 preko svojih zastupnika uputiti danas u proceduru izmjenu i dopunu Zakona o radu Vlade te takvu istu izmjenu inicirati i u Vladi Republike Srpske, dodao je Ljubić. Što se tiče međunarodne zajednice u BiH, Ljubić je kazao kako je potreban ostanak OHR-a, Eufora i EUPM-a.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE