• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandat Bosića na provjeri SDS-a

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić najavio je da će na Skupštini stranke 22. novembra u Doboju dati svoj mandat na ocjenu i provjeru.

 Mandat Bosića na provjeri SDS-a  Izvor: MONDO

On je naveo da SDS mora naći mehanizme kojima će se braniti iznutra.

Bosić je poslije sjednice Predsjedništva stranke u Banjaluci pozvao članove stranke da "ne nasjedaju na medijske provokacije" i da se ponašaju u skladu sa interesima stranke, navodeći da će o situaciji u stranci biti riječi na sjednici Glavnog odbora 12. novembra u Istočnom Sarajevu, te na Skupštini 22. novembra u Doboju.

"Odlučićemo na koji način i sa kojim ljudima će SDS ići u budućnost. Sada neću govoriti o imenima. Ovdje se radi o interesima stranke, a ja sam zadužen da je branim. Moramo naći mehanizme kojima će se SDS braniti iznutra", rekao je Bosić novinarima.

Predsjedništvo SDS-a zatražilo je od svih opštinskih odbora stranke da prekinu bilo kakve aktivnosti na utvrđivanju međusobne odgovornosti ili isključivanju iz stranke dok Skupština i Glavni odbor ne razmotre ukupnu situaciju i ne donesu mjere koje će stranka primjenjivati u narednom periodu.

Predsjedništvo stranke je "upozorilo na ponovno aktiviranje strategije podjela i slabljenja SDS-a kroz sukob zapada i istoka Republike Srpske (RS)" i istaklo da je politika i program ove stranke bila i ostala da svi dijelovi RS i njeni građani moraju imati jednak tretman i ista prava.

Na sjednici je kritikovano izvještavanje medija o situaciji u ovoj stranci, koje je ocijenjeno kao "očigledan pokušaj uticaja na politiku i kadrovsku strukturu SDS-a u sklopu priprema za predstojeće razgovore o reformama u BiH".

Bosić je izrazio uvjerenje da će SDS iz ove krize izaći kao kredibilan politički faktor, da bi se 2010. godine za vlast u RS borio sa SNSD-om, svojim glavnim političkim suparnikom. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE