• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godinu dana zatvora za smrt šest beba

Požar u domu Bjelave u aprilu 2007. je prouzrokovala grijalica, a smrt beba je nastupila usljed gušenja ugljenmonoksidom.

 Godinu dana zatvora za smrt šest beba Izvor: MONDO

Direktor dječijeg doma Bjelave u Sarajevu Amir Zelić osudjen je danas na godinu dana zatvora, a medicinska sestra istog doma Suada Čengića na dvije i po godine zatvora, zbog prošlogodišnje smrti beba u toj ustanovi.

Opštinski sud u Sarajevu izrekao je danas prvostepenu presudu u slučaju smrti šest beba koje su aprilu prošle godine stradale u požaru u sirotištu. Iste noći, 18 beba je u požaru povrijedjeno.

Prema nalazima vještaka, požar u domu Bjelave je prouzrokovan isijavanjem toplote grijalice, a smrt beba je nastupila usljed gušenja ugljenmonoksidom.

Direktor doma Amir Zelić najavio je žalbu na presudu, tvdeći da je "optužen za nešto što ne postoji, jer na kraju sudjenja nije dokazano da li je grijalica uzročnik požara".

"Kao odgovorno lice optužen sam zato što sam dozvolio da se unese grijalica u dom, a to je zakonski dozvoljeno. Apsurd je da neko bude optužen za nešto što je dozvoljeno", izjavio je Zelić za televiziju Federacije. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE