• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Gaši": Uhapšen i prijatelj Izetbegovića

Federalna policija privela je šest osoba zbog sumnje da su vršili uticaj na svjedoke u slučaju suđenja Muhamedu Ali Gašiju i ostalima.

 Slučaj "Gaši": Uhapšen i prijatelj Izetbegovića Izvor: MONDO

Kako javlja Federalna televizija, među uhapšenima su Tahir Gađari, Nebojša Balić, Sinan Ljuca, Bisera Kasumić i Senad Šahinpašić, a sumnja se da su ove osobe bile u svakodnevnom kontaktu sa Gašijem.

Senad Šahinpašić- Šaja inače je osvjedočeni prijatelj Alije i Bakira Izetbegović, uz čiju je pomoć i zaštitu stekao ogromno bogatstvo, što mu je omogućilo i veliki uticaj u FBiH.

Kad je riječ o šestoj osobi, puštena je na slobodu odmah nakon pritvaranja, jer je ustanovljeno da se slučajno zatekla u stanu Sinana Ljuce i da ne postoje dokazi da je imala veze s njihovim aktivnostima.

Kako neslužbeno saznaje FTV, kod Bisere Kasumić pronađeno je 30.000 KM, a kod ostalih pritvorenih na mobilnim telefonima vidljivo je da su imali svakodnevne kontakte sa Muhamedom Ali Gašijem.

Takođe, ustanovljeno je da su bili u kontaktu sa dva svjedoka koji su prošle sedmice na sudu negirali svoj prvobitni iskaz, odnosno, da ih je Gaši ikada reketirao.

Senad Šahinpašić je zadržan u pritvoru zato što se brani ćutanjem te policiji ne želi potvrditi da je bio u kontaktu s pritvorenim Gašijem.

Postoje indicije da je prijetio i jednom visokom zvaničniku Federalne uprave policije, izvijestila je Federalna televizija.

Muhamed Ali Gaši uhapšen je u tokom policijskih akcija u januaru, a osumnjičen je za udruživanje u zločinačku organizaciju na području Kantona Sarajevo.

Kantonalno tužilaštvo proširilo je istragu za Muhameda Ali Gašija, Ljirima Bitićija i još jedne osobe zbog osnovane sumnje da su prošle godine ubili Ramiza Delalića Ćelu, koji je poznat po sudskom procesu zbog sumnje da je pucao na srpskog svata Nikolu Gardovića 1992. godine u Sarajevu. 

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE