• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federacija BiH bez dogovora o rekonstrukciji vlade

Predstavnici parlamentarnih stranaka i Vlade Federacije BiH u srijedu nisu postigli dogovor o rekonstrukciji federalne Vlade...

 Federacija BiH bez dogovora o rekonstrukciji vlade Izvor: MONDO

Dogovorili su samo da sledeći sastanak održe za petnaestak dana. "Nije postignut dogovor kada je riječ o strateškim partnerima, odnosno investicijama u elektroenergetskom sektoru, kao ni dogovor o rekonstrukciji federalne Vlade", izjavio je predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i dodao da je predložio donošenje zakona o investiranju u elektroenergetski sektor i zakona o privatizaciji "BH telekoma".

Tihić je naglasio da Stranka za BiH nije podržala ovu ideju i da je lider te stranke Haris Siljadžić napustio sastanak zbog toga što je lider HDZ-a BiH Dragan Čović morao otići ranije zbog preuzetih obaveza.

Lider SDA je nakon sastanka izjavio da ta stranka podržava reforme javnog sektora, boračke i socijalne zaštite i projekcije budžeta za ovu i narednu godinu, ali da smatra da sve te reforme Vlada neće moći izvesti bez rekonstrukcije.

Tihić je naglasio da je stav SDA, kada je riječ o investiranju u elektroenergetski sektor, da se to ne može riješiti na način kako to radi federalno Ministarstvo energetike i rudarstva.

Lider SDA je rekao da ova stranka smatra da premijer FBiH Nedžad Branković treba da ostane, ali da je potrebno izvršiti rekonstrukciju Vlade.

Silajdžić je istakao da danas ništa nije dogovoreno i da se svi učesnici moraju ozbiljnije odnositi prema ovim sastancima, jer je Čović ranije napustio razgovore.

On je najavio da će sutra održati konferenciju za novinare i da će razmotriti mnoga pitanja, te dodao da ekonomska situacija nije nikako dobra, a da će u idućoj godini biti još teža.

Silajdžić je istakao da u ovakvoj situaciji mogu pomoći investicije koje su zakočene, napomenuvši da je sa Vladom FBiH sve u redu i da ona može da radi posao, ali su joj zavezane ruke.

"Kada je riječ o personalnoj promjeni u Vladi, mislim da je to gubljenje vremena", ocijenio je Silajdžić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE