• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požar u "Žitoprometu" podmetnuli radnici

Požar u mostarskom "Žitoprometu" podmetnuli D.Š. (32) i D.L. (37) iz Mostara, obojica radnici ovog preduzeća.

 Požar u "Žitoprometu" podmetnuli radnici Izvor: MONDO

Stručnom analizom prikupljenih podataka kao i materijalnih dokaza na mjestu gdje je u subotu, 8. novembra, rano ujutro izgorjela zgrada preduzeća "Žitopromet" d.d. Mostar izražena je ozbiljna sumnja u podmetanje požara, saznaje Fena iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Na osnovu naredbi hercegovačko-neretvanskoga Županijskog tužilaštva obavljeni su informativni razgovori s većim brojem osoba i na osnovu njihovih iskaza, ali i materijalnih dokaza, koji u kazuju na to da su su požar podmetnuli D. Š. i (32) i D. L. (37) iz Mostara, obojica radnici Žitoprometa, što su i sami potvrdili svojim iskazima.

Policijska uprava Mostar obavijestila je Županijskom tužitlaštvu o otkrivanju počinitelja kaznenog djela "paljevina". U dogovoru s Tužilaštvom, Policijska uprava Mostar i Sektor krim policije MUP-a HNŽ-a nastaviće kriminalističku obradu radi otkrivanja drugih krivičnih djela u vwzi sa poslovanjem preduzeća.

Nakon što je požar lokalizovan, županijski tužilac angažovao je vještake električne i protivpožarne struke, koji su obavili detaljan pregled i istovremeno prikupljana operativna saznanja o ukupnom stanju u "Žitoprometu".

U požaru je potpuno izgorjela zgrada Žitoprometa, repromaterijal, strojevi, oprema i proizvodi koji su se nalazili u skladištu zgrade. Na sreću, niko nije povrijeđen.


(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE